Vlakový tycoon A-Train PC Classic se vrací ke kořenům série
zdroj: tisková zpráva

Vlakový tycoon A-Train PC Classic se vrací ke kořenům série

22. 5. 2017 12:53 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Těžko uvěřitelných třicet let uběhlo od vydání vůbec prvního dílu vlakového tycoonu A-Train od japonských Artdink Studio. Za tu dobu se jádro hry přesunulo z klasického izometrického pohledu až k plnohodnotné 3D grafice, kterou znáte z posledních pár dílů. Ale protože je v kurzu retro, přišel čas oslavit těch třicet let návratem ke kořenům série.

Novinka s všeříkajícím názvem A-Train PC Classic vrací celou sérii zpátky do osmdesátých let minulého století. Ale jen po vzhledové stránce. Zapomeňte na krásně vymodelované vlakové soupravy prohánějící se mezi mrakodrapy velkoměsta a naopak zavzpomínejte na, z izometrického pohledu viděné, neostře vykreslené domky a železnice rozprostírající se na čtverečkové mapě. Svou stylizací se hra sápe po nostalgickém srdíčku v každém z vás.

Po stránce hratelnosti se však do minulosti nevracíte a můžete se tak těšit na moderní prvky. V roli vedoucího přepravní společnosti se musíte postarat o prosperitu okolních měst zásobováním surovinami, jako je ruda, uhlí nebo třeba ryby. Je jen na vás, zda svou společnost zaměříte jedním směrem a stanete se nejznámějším dodavatelem mořských potvor nebo naopak rozhodíte pomyslné sítě, kam se dá, a budete všem lézt do zelí.

zdroj: Archiv

Většina dílů série byla čistě sólo záležitost, kde vás v projektování rozvětvené dráhy omezovala jen vaše představivost a šikovnost. S novým (leč klasicky pojatým) dílem se o slovo hlásí i konkurenční společnosti, na které narazíte ve scénářích s různě nastavenými cíli. V cestě vaší železniční dráhy, silnice nebo třeba kolejiště pro tramvaje budou stát dráhy a cesty někoho jiného. Jiní podnikatelé samozřejmě zásobují města vlastními surovinami a strhávají si tak veškerou pozornost pro sebe.

Nezbyde vám nic jiného, než je překonat v technologiích. Jakmile našetříte peníze, můžete se pustit do vlastních projektů, které vylepší motorizaci vašich parních lokomotiv, zmodernizují traťové systémy nebo umožní postavit nové budovy. Postupem času se také nevyhnutelně objeví vynález dieselových agregátů, elektromotoru a dokonce i elektromagnetického pohonu známého z vlaků typu Maglev.

A-Train PC Classic se chystá pouze na PC již 8. června 2017. Vyjde na Steamu a zahrne i Steam Workshop, díky kterému můžete tvořit a sdílet vlastní scénáře a dopravní sítě.

Nejnovější články