zdroj: Razed

Vizuální modifikace dělá z Red Dead Redemption II neuvěřitelnou pastvu pro oči

3. 10. 2023 11:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

O tom, že uživatelské modifikace mohou hru změnit vyloženě k nepoznání, pravděpodobně už většina hráčů ví. Jakmile se nadšenci pustí do práce, dokážou někdy zázraky, díky kterým prokoukne i letitý titul. Jako ideální příklad poslouží třeba modifikace Visual Redemption pro PC verzi Red Dead Redemption II (za upozornění děkujeme webu WCCFTECH).

Jejím tvůrcem je člověk, který vystupuje pod přezdívkou Razed Mods. Všechny jeho projekty se zaměřují na vylepšování vizuálních kvalit různých her, včetně Grand Theft Auto V nebo Dying Light 2. Ve Visual Redemption si dal za úkol zlepšit atmosféru oceňovaného westernu a nabídnout trochu realističtější zážitek.

Přepracoval systém počasí, zlepšil vzdálenost vykreslování stínů během různých podmínek či snížil intenzitu tepelného oparu. Současně vylepšil odrazy vody, upravil bloom na světlech a opravil pozice Měsíce na obloze.

Těmito úpravami dosáhl věru působivých výsledků, kterými se můžete pokochat v galerii či přiloženém videu. Tím přirozeně nechci tvrdit, že by zrovna tato kovbojka byla už v základu nějak ošklivý titul. Naopak, i bez úprav dokáže fascinovat svými krásami a citem pro detail typickým pro hry od studia Rockstar. Po nainstalování zmíněné modifikace se ale před vámi skutečně rozprostřou scenérie, které berou dech.

Kdyby se někomu nový vzhled vyloženě nelíbil, tvůrce nabízí ještě dodatečný přídavek, který zachovává původní vzhled a atmosféru, ale zároveň přidává několik vylepšení, hlavně v oblasti stínů. Příjemnou zprávou též je, že je modifikace kompatibilní s klientem RedM. Proto se s ní můžete pustit na dedikované komunitní servery, jež vytvořili ostatní hráči.

Pokud si změny chcete vyzkoušet na vlastní kůži, stačí si mod zdarma stáhnout z oficiálních stránek tvůrce. Na nich naleznete i autorovu další tvorbu.

Nejnovější články