Viking Squad slibuje akční hody pro čtveřici nájezdníků
zdroj: tisková zpráva

Viking Squad slibuje akční hody pro čtveřici nájezdníků

30. 9. 2014 15:13 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Malá, ale vizuálně velmi sympatická hra dorazí příští rok ke břehům PlayStation 4 s možnými vyhlídkami na následný nájezd směr PS Vita. Viking Squad bude kooperativní mlátička s rogue-like prvky, která se trochu viditelně inspiruje u Castle Crashers. Hlavními hrdiny bude čtveřice odlišných vikingů, kteří vyráží na příkaz svého poněkud démonicky vyhlížejícího jarla.

Každý z vikingů bude mít unikátní soubor schopností a útoků, takže by hraní za každého z nich mělo být originální a stylově odlišné. Viking Squad nebude jen jednoduchou mlátičkou, celý systém akce je sofistikovanější, kupříkladu pro zasazení kritického úderu bude třeba přesné načasování těžkého útoku, ne jen štěstí ve statistické loterii na pozadí.

Navíc všechny vikingy půjde vybavovat jinými zbraněmi a zbrojí, takže by hra neměla být z tohoto hlediska stereotypní. Svou roli budou hrát i zásoby, které na nájezd poveze váš drakkar. Když vám dojdou, musíte si sbalit svá vikinská fidlátka a vrátit se k jarlovi s nabytým lupem. Kromě toho ještě jednotliví bojovníci získávají nové úrovně, takže celkově působí Viking Squad více jako dlouhodobější záležitost, než jako okamžitá zábava pro odreagování a nic víc.

Vizuální zpracování je příjemně stylizovaná a když k tomu přidám možnost kooperace až čtyř hráčů, mohl by se z Viking Squad vyklubat černý poník nezávislé scény na PS4. Uvidíme v příštím roce, kdy hra na konzoli od Sony vyjde.

zdroj: Archiv

Nejnovější články