Vesmírná strategie Halcyon 6 připomíná slepenec FTL, XCOM a Star Treku
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná strategie Halcyon 6 připomíná slepenec FTL, XCOM a Star Treku

19. 4. 2016 10:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Rok po úspěšném Kickstarteru se mix strategie a RPG Halcyon 6: Starbase Commander pouští do vod early accessu. Halcyon 6 vypráví o zoufalém boji lidstva o přežití. Cizí mimozemská rasa se probojovává vesmírem k Zemi a nic, co má homo sapiens k ruce, ji nedokáže zastavit. Jedinou nadějí je vesmírná stanice vyhynulé mimozemské civilizace Halcyon 6, s jejíž pomocí se vydáte do hlubin vesmíru a začnete získávat spojence, shromažďovat flotilu, těžit suroviny a připravovat se na monumentální střet.

Na základní strategickou kostru se nalepilo i několik prvků z jiných žánrů. Třeba souboje budou probíhat ve stylu tahových JRPG. Půjde o dvě řady protivníků po třech, kteří se střídají v tazích, takže máte dost času na promyšlení dalšího kroku. To se týká jak boje na povrchu planet, případně jiných lodích, tak i při vesmírných soubojích, kde ovšem místo lidí stojí v pozici bojovníků celé lodě.

Během cesty vesmírem získáváte nové lodě do flotily, měníte jejich vybavení a přiřazujete do velitelských pozic členy posádky Halcyon 6. Správa posádky bude další důležitou složkou hratelnosti. Každá postava má speciální vlastnosti a charakterové rysy. Podle toho, jakou osobnost všechny aspekty dohromady vytvoří, pak musíte volit, jaký post je pro daného člověka nejlepší. V této fázi hra nejvíce evokuje Star Trek a tuším, že nebude těžké k jednotlivým postavám na palubě Halcyon 6 přilnout.

zdroj: Archiv

Samotnou titulní základnu budete rozšiřovat pomocí nově vybudovaných modulů, takže de facto připomíná velkou létající pevnost, která roste a ještě nabírá na síle a posádce. Na svých cestách potkáte šest mimozemských ras, z nichž každá má vlastní cíle a postoje, od kterých se budou odvíjet vyjednávání a případné konflikty či partnerství. Halcyon 6: Starbase Commander tak připomíná mix FTL, XCOM a Star Trek.

Hra vstoupí do early accessu 21. dubna a nabídne prozatím jen ochutnávku v podobě první příběhové kapitoly ze tří, z nichž se bude skládat finální verze hry. V early accessu bude už pět mimozemských ras ze šesti, budování základny, těžba, vědecký výzkum, včetně upgradu základny a lodí, souboje, specializace důstojníků a náhodně generovaní členové posádky, setkání ve vesmíru apod.

Plná verze hry doplní další dvě kapitoly, šestou mimozemskou rasu a přidá víc prvků do všech herních oblastí. Ostrého vydání v plné verzi se pak Halcyon 6 dočká koncem letošního roku.

Nejnovější články