Vesmírná simulace Elite: Dangerous vyjde ještě letos na Xbox One a s odstupem času na PS4
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná simulace Elite: Dangerous vyjde ještě letos na Xbox One a s odstupem času na PS4

5. 3. 2015 17:41 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vida, Microsoftu se podařilo získat pro Xbox One pořádný kousek (jak už nyní víme, exkluzivně jen na čas), jímž je vynikající vesmírná online simulace Elite: Dangerous. Ta je momentálně jen na PC, přičemž v dohledné době vyjde na Mac a ještě letos na Xbox One. Není to tak překvapivé, protože studio Frontier s Microsoftem dlouhodobě spolupracuje a vytvářelo exkluzivní tituly na Xbox. Frontier Developments toho o mnoho více zatím nesdělili, jen, že hra na Xbox One vyjde ve stejné podobě jako na PC, včetně updatu Wings, který bude do PC verze implementován příští týden.

Pár detailů ovšem dodal David Braben na fórech hry. Nikdo se nemá bát toho, že by příprava Xbox One verze nějak zpomalila tvorbu obsahu do PC. Na jaro je prý chystán třetí velký update, který se jmenuje Powerplay. A stejně tak Xbox One verze nebude v ničem zaostávat za tou z PC. Zajímavé ještě je, že i když nepůjde o tradiční crossplay, kde by se setkávali hráči z obou platforem, budou sdílet stejné komunitní úkoly a „stav vesmíru,“ což znamená, že vliv jednotlivých frakcí, hráči pojmenované základny, lodě apod.

K oznámení na tiskovce Microsoftu bylo i video, které si můžete prohlédnout níže. Opět jde o hlavně o podtržení a přehánění akční složky hry, ale chápu, že se úderné, krátké trailery špatně dělají ze záběrů kde osamělá loď někam letí a letí a letí... Každopádně jde o skvělou zprávu pro majitele konzole od Microsoftu a hádám, že spousta z nich teď začne koumat, jaké ke konzoli existují joystiky.

David Braben ovšem nově na Twitteru informoval o tom, že Xbox One má časovou exkluzivitu a následně bude hra směřovat na PlayStation 4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články