Ve strategické plošinovce Magibot vám místo reflexů pomůže chytré plánování
zdroj: tisková zpráva

Ve strategické plošinovce Magibot vám místo reflexů pomůže chytré plánování

28. 11. 2017 10:44 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Malí roztomilí roboti jsou herní stálicí, čarodějové jakbysmet, tak proč to nespojit, řeklo si vývojářské studio Baikin. Výsledkem je Magibot, příběh miniaturního plecháče s mrakoplašovským kloboukem na hlavě a magickou knihou, která mu pomůže překonat všechny nástrahy od nepřátel až po bezedné jámy. Ale to na celé hře není to nejzajímavější. ILO, jak se robůtek jmenuje, totiž není žádný akční hrdina, nýbrž šikovný myslitel, a tak k téhle plošinovce přistoupí strategicky.

Svůj postup si můžete – ne, ve skutečnosti musíte – dopředu podrobně naplánovat. Do své budoucí trasy pokládáte „akční bloky“, které spustí určité schopnosti, když jimi projdete. Některé vám umožní levitovat, jiné vyšlou ohnivou kouli, další vás nechají projít přímo skrz nepřítele, aniž by se vám cokoli stalo.

Jenže bloků je bohužel omezené množství, a tak se musíte pečlivě zamyslet nad tím, kam který z nich umístíte. Je jasné, že jedna levitace musí přijít tady pod ten obrovský útes, ale kdy se nejvíc vyplatí vypustit fireball? Nešlo by to poslední monstrum spíš přeskočit a neřešit nějaké bojování? Vzhledem k tomu, že kouzelných schopností postupně nasbíráte devět, vám časem vznikne spousta možných kombinací.

zdroj: Vlastní

Vaším úkolem je tedy přibližně odhadnout, co si na vás jedna z desítek úrovní přichystala, a pak se pokusit malého ILO bezpečně provést skrz všechny překážky. Ve druhé fázi ho totiž přímo ovládáte. Je jasné, že to bude zahrnovat hodně pokusů a omylů, ale musíte vydržet vy i on – jste totiž poslední nadějí lidstva na přežití.

Magibot vyjde na Steamu a zařízeních s iOS a Androidem 18. prosince.

Nejnovější články