Ve stealth akci Serial Cleaner si zahrajete za mafináského "čističe"
zdroj: tisková zpráva

Ve stealth akci Serial Cleaner si zahrajete za mafináského "čističe"

7. 9. 2016 13:23 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Hustý knír, sluneční brýle a kalhoty do zvonu k sedmdesátým letům neodmyslitelně patří, což humornou cestou zdůrazňuje nový titul nezávislého polského studia iFun4All – Serial Cleaner. V tom se zhostíte role třicátníka s nestandardním zdrojem obživy. Ten totiž "čistí" místa násilných trestných činů od krve a dalších pozůstatků nešťastných obětí, ale třeba i zbraní, otisků apod.

Hra sází na důvtip a rychlost – na místa činu se totiž vydáváte na objednávku mafie a budete je čistit, aby zůstaly skryté kompromitující detaily o zločinech. Jenže místa činu se už hemží policií i zvídavými kolemjdoucími a tak musíte jednat rychle a především nenápadně. To vše v příjemné retro atmosféře a se spoustou nadsázky, jak naznačuje přiložený trailer. 

Nicméně, hra v sobě bude mít kromě humoru i něco z reality. Tvůrci si nastudovali podobu míst trestných činů ze sedmdesátých let a tak by jednotlivé scény měly odpovídat tomu, jak to přibližně vypadalo i ve skutečnosti.

zdroj: Archiv

Jako zajímavá vychytávka působí sběr dat o denní době v místě, kde zrovna hrajete, což se promítne i do samotné hry. Pokud tedy hrajete v noci, tma bude panovat i ve hře, přes den pak naopak scénu zalije slunce.

Jak ukazuje i galerie, stylizací hra tak trochu připomíná LA Cops, zde se ovšem postavíte na opačnou stranu zákona a corpus delicti nebudete vytvářet, ale aktivně kamuflovat. Bohužel ale zatím neznáme nic konkrétního o datu vydání, víme jen to, že hra vyjde na PC.

Nejnovější články