Vánoce strávíme ve vesmíru - Elite: Dangerous vyjde v polovině prosince
zdroj: tisková zpráva

Vánoce strávíme ve vesmíru - Elite: Dangerous vyjde v polovině prosince

10. 11. 2014 14:24 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Stačilo počkat čtyři měsíce a Elite: Dangerous mohla vyjít přesně 20 let po vydání předchozího dílu Frontier: First Encounters. Jakkoli by se však výročí hezky vyjímalo v propagačních materiálech, je samozřejmě dobře, že Elite: Dangerous vyjde už 16. prosince tohoto roku, jak Braben a spol. oznámili. Přes Vánoce bude přeci jenom víc času se s hrou zavřít někam do kouta a hrát, protože proniknout do Elite: Dangerous opravdu není záležitost na hodinku či dvě.

Elite: Dangerous už samozřejmě můžete několik dlouhých měsíců hrát – tvůrci postupně vydávali různé alfa a beta verze, do kterých měli přístup backeři s příslušným příspěvkem z Kickstarteru, případně nadšenci, kteří si přístup do alfy či bety koupili na stránkách hry.

Cena za přístup do alfy či bety však nebyla malá, často byla spíš velká, což ale tvůrci chtěli. Neměli zájem, aby se jim do hry nahrnuli desítky tisíc hráčů, naopak stáli o ohlas od lidí, co skutečně chtěli hrát a podílet se na vylepšování hry. A na rovinu se dá říci, že se podobný přístup vyplatil. Vývoj Elite: Dangerous šlapal jako na drátkách, což každý hráč s přístupem do alfy nebo bety může potvrdit.

zdroj: Archiv

Od zmíněného 16. prosince se do hraní Elite: Dangerous mohou pustit nejenom hráči, kteří sice na vývoj hry na Kickstarteru přispěli, ale jenom částkou, která je k hraní alfy či bety neopravňovala. Samozřejmě si po vydání hru může kdokoli další koupit za čtyřicet euro. Pokud byste chtěli několik malých, ale milých bonusů navíc, můžete si předobjednat Mercenary edici a za dalších 15 euro upgradovat na betu. Získáte za to nějaké exkluzivní skiny pro vaši loď a možnost zaletět do sluneční soustavy hned, bez nutnosti získat reputaci u Federace, což majitelé standardní edice hry budou muset udělat.

Další informace o hře najdete na webu a určitě se podívejte na video někde okolo, které krásně shrnuje, o čem vlastně Elite: Dangerous je. Jo a mimochodem, Mac verze hry vyjde v průběhu jara příštího roku.

Smarty.cz

Nejnovější články