Válka s emzáky pokračuje v Xenonauts - nástupce XCOMu hlásí hotovo
zdroj: tisková zpráva

Válka s emzáky pokračuje v Xenonauts - nástupce XCOMu hlásí hotovo

4. 6. 2014 14:16 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud milujete původní UFO/XCOM, pak buď víte o projektu Xenonauts, nebo se o něm nyní dozvíte a zařadíte si ho mezi nejočekávanější hry, přestože čekání bude velmi krátké. Jakkoli můžete Xenonauts ještě stále nají na Steamu v Early Access sekci, tvůrci z britského studia Goldhawk Interactive už současnou verzi označili 1.0 s tím, že kromě dodatečných updatů pro vylepšení stability se nebude od plné hry lišit. Formálně ale finální verze vyjde až 16. června.

Tvůrci k tomu říkají: „Oficiální vydání a opuštění Early Access nastane za dva týdny, ale většinu zbývajícího času zabere rozesílání recenzních kopií, PR kolem vydání a portování na Mac a Linux, plus rozesílání odměň za Kickstarter.“ De facto to znamená, že pokud si teď koupíte Early Access verzi, bude stejná jako v den vydání verze finální, a další patche vyjdou v rámci běžného servisu pro hru.

Obsahově je Xenonauts hra totožná s prapůvodním XCOM: Terror From the Deep respektive UFO: Enemy Unknown. Jde o tahovou strategii, v níž bojujete proti mimozemské invazi, cvičíte vojáky, pitváte emzáky, vynalézáte nové zbraně, vaše stíhačky bojují s mimozemskými loděmi.. prostě je to nezávislá novodobá verze původního titulu.

Xenonauts zdroj: tisková zpráva

Styl Xenonauts je natolik podobný XCOMu, že tvůrci rovnou vysvětlují, proč ve hře lidé nemají přístup k psionickým schopnostem (hru to příliš ulehčovalo) a nijak se netají tím, že jde o poctu známé klasice.

Pokud jste hráli předchozí verze Xenonauts, tak aktuální upravuje strmou křivku obtížnosti, aby byla vstřícnější k novým hráčům. Nová verze nabízí upravený systém viditelnosti (Line of Sight), disponuje mnohem lepší umělou inteligencí a samozřejmě je o něco učesanější.

Je prý pouze na vás, zda se pustíte do plné hry už nyní, nebo počkáte do 16. června, kdy ještě mohou tvůrci teoreticky vydat ten patch upravující stabilitu. S hrou už se ale obsahově hýbat nebude.

Xenonauts si můžete koupit na Steamu nebo na stránkách hry. Do budoucna můžeme počítat i s modifikacemi - už nyní by měly být k dispozici nějaké komunitní mapy.

Xenonauts zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články