V The Sentient se v roli umělé inteligence ujmete řízení kosmické archy
zdroj: tisková zpráva

V The Sentient se v roli umělé inteligence ujmete řízení kosmické archy

1. 3. 2016 14:18 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Sci-fi příběhy, ve kterých hraje prim umělá inteligence představující uvažující "život," nejsou ve hrách výjimečné. Většinou jde o protivníky, se kterými je třeba se vypořádat, ale občas i spojence. RPG simulace The Sentient, jejíž early access je k mání na Steamu, pracuje s AI jinak. Nejen, že umělá inteligence chce lidem pomáhat, dokonce za ni hrajete.

V daleké budoucnosti se lidé ocitli na pokraji zkázy. Jedinou naději skýtá vesmírný program a relokace lidstva na novou planetu. A právě v tu chvíli se hráči ujímají role AI jménem The Sentient. Ta řídí koráb trefně pojmenovaný Archa a pohybuje se procedurálně generovaným vesmírem plným náhodných setkání a nečekaných událostí. 

Systémově tahle část zní velmi podobně jako FTL - Faster Than Light. Potkávat můžete piráty, mimozemšťany hodné i zlé a verbovat budete moci i nové členy posádky vaší záchranné mise. Ti budou mít různé vlastnosti i potřeby a vyjít vstříc jim lze například unikátní úpravou Archy. Ta půjde od základu, místnost po místnosti měnit. Navrhnout se dají maličkosti typu rozvržení toalet, ale i rozmístění zbraní.

Počítejte ale s tím, že každá designoví chyba se vám může krutě vymstít. Smrt může být rychlá a znamená okamžitý restart hry. Ale zase se z neúspěchu poučíte a do dalšího pokusu zvolíte jinou strategii, třeba se více věnovat vývoji a jeho financování. Zkrátka by stále mělo být co dělat i co vylepšovat. Teď už se podívejte na trailer lákající k vyzkoušení hry v early accessu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články