zdroj: Sense Games

V soulsovce AI Limit v daleké budoucnosti bojujete o osud lidstva

22. 1. 2024 15:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

V daleké budoucnosti nové soulslike hry AI Limit je lidstvo na pokraji vyhlazení. V syntetické kůži nesmrtelného androida se vydáváte po stopách legendy o poslední naději lidstva: zničeném městě Havenswell. V jeho útrobách by se měla nacházet šance lidstva vzepřít se nepříznivému osudu a opět osídlit zdevastovanou planetu. Na oznamovací trailer s ukázkou z hraní se můžete podívat výše.

Osud lidstva zpečetil náhlý a záhadný kolaps ekosystému, který rozpoutal ničivé živelné pohromy. Na povrch vytryskla zvláštní substance známá pouze jako bahno, předvoj zástupu monster, jež se okamžitě jaly vyhlazovat lidský druh. V akčním soulslike hrajete za robota Alissa třídy Blader a v tuhých soubojích se budete postupně probíjet jednotlivými čtvrtěmi opuštěného města v honbě za záchranou lidí.

AI Limit kromě důvěrně známé náročné obtížnosti a epických soubojů, kterými je žánr soulslike proslulý, nabídne také široký arzenál zbraní, schopností, úhybů a obranných programů. K ničení kolosálních nepřátel vám pomůže také mechanická levačka, která se může měnit do desítek různých podob tak, abyste mohli metat kouzla a speciální útoky. Chybět nebude ani možnost přizpůsobit vzhled svého avatara.

Vizuál inspirovaný východní estetikou a slušivou grafikou potěší všechny milovníky anime. Ostatně celková atmosféra postapokalyptického sci-fi v čele s ženskou robohrdinkou připomíná třeba takový Nier: Automata. Podobná je vlastně i zápletka, ve které bojujete o osud takřka vyhlazeného lidstva.

AI Limit má vyjít ještě tento rok na PC a PlayStationu 5.

Nejnovější články