V Software Inc. od základu budujete vývojářskou firmu
zdroj: tisková zpráva

V Software Inc. od základu budujete vývojářskou firmu

14. 9. 2016 13:49 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Budování je častou a oblíbenou náplní počítačových her. V kdejaké strategii můžete stavět jednotky a celé armády, budovy a celá města. Některé tituly se dokonce věnují simulaci tvorby firem, jako například Game Dev Tycoon. A na podobné vlně se veze i hra Software Inc., ve které budujete společnost vyvíjející počítačové programy a která se nachází na Steamu v předběžném přístupu.

Když vezmete v úvahu, že jde o dílo jediného autora, vypadá tahle hra vážně dobře navzdory brzkému stádiu vývoje. Kromě samotného výběru toho, jaký software budou vaši zaměstnanci vytvářet, vás totiž čeká ještě spousta dalších povinností. Musíte se postarat o to, aby všichni pracující byli spokojeni, k čemuž bude potřeba jídlo, pití, pohoda v kolektivu, příjemné prostředí, a tak dále. Dokonce budete mít na starost i samotnou výstavbu budov, které můžou mít až deset pater a můžete si je navrhnout v podstatě přesně tak, jak vám to bude vyhovovat.

Cílem hry je samozřejmě prosperita. Té dosáhnete vyvíjením výhodných typů softwaru, vytvářením silných značek, patentů a tak dále. Ale pozor - celou hrou prostupuje náhodně generovaný, ale detailně simulovaný trh včetně vychytralé konkurence odhodlané shrábnout co nejvíc peněz pro sebe. To by mělo zaručit, že se nebudete nudit ani při opakovaném hraní.

Software Inc. je bezpochyby vážně nadějný projekt, ale ke skutečnosti, že autor je na vývoj hry sám, se vážou jisté limitace. Tak například se nedá dost dobře odhadnout, kdy hra vyjde v plné verzi. Prý to bude snad v roce 2018, ale i tenhle časový údaj je bez záruky. Komunita na Steamu si nicméně pochvaluje pravidelné updaty, díky kterým hra postupuje nezadržitelně kupředu. No, snad se to dlouhé čekání nakonec všem zúčastněným vyplatí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články