V ručně malované adventuře Candle máte místo levé ruky svíčku
zdroj: tisková zpráva

V ručně malované adventuře Candle máte místo levé ruky svíčku

14. 10. 2016 14:19 | Novinky | autor: Adam Homola |

Z malovaných vitráží jakoby vypadla a po několika letech vývoje se na Steam dostala hra Candle. Respektive dostane se tam za necelý měsíc, kdy vyjde na Windows, Mac a Linux. Candle bude adventurou s důrazem na hádanky a jejich řešení. Vy se ujmete mladého učně Tekua a vydáte se zachránit šamana svého kmene. Toho ohrožuje klan Wakcha, ale vás trápí především samotná cesta.

Ta bude totiž plná pastí a prý i náročných logických puzzlů. Bez ostřížího zraku a skvělého přehledu o svém nejbližším okolí se tu neobejdete, což vám neulehčí ani vizuální zpracování. Ne snad, že by vám házelo klacky pod nohy, ale je tak zajímavé a působivé, že se do něj můžete klidně zakoukat a minout některou z nastražených pastí.

Prostředí nebude celou dobu hýřit pestrobarevnými tóny a temná zákoutí budou v Candle na denním pořádku. Jak už ale název hry napovídá, pomůže vám svíčka. Vtip je v tom, že svíčka se zde rovná levé ruce Tekua, nikoliv obyčejnému předmětu který byste mohli vzít a pak zase někde odložit. Vaší svíčkovou rukou si tak budete moct rozjasnit všechna temná místa a zároveň s ní můžete zastrašit nepřátele.

zdroj: Archiv

Candle si prošla v polovině roku 2013 úspěšnou kampaní na Kickstarteru a měla vyjít ještě tentýž rok. Maličké španělské Teku Studios si ale dalo na čas a menší odklad způsobil i vydavatel Daedalic Entertainment. Ten chtěl hru vydat zároveň na PC, Mac a Linux jak digitálně, tak v krabici, což učiní 11. listopadu. Vývojáři původně počítali i s verzí pro Wii U, ale o tom není v posledním updatu na Kickstarteru ani vidu, ani slechu.

Nejnovější články