V RPG Tycoon se staráte o království, jeho hrdiny i jejich výpravy
zdroj: tisková zpráva

V RPG Tycoon se staráte o království, jeho hrdiny i jejich výpravy

15. 2. 2016 15:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ve spartánské grafice zabalená strategie RPG Tycoon se pouští do znázornění trudného života vládce království, který spíše, než aby se vydával na hrdinské výpravy všemu šéfuje. Princip je celkem jednoduchý. Začínáte doslova na zelené louce a stavíte základy svého mocného království. Aby vaše královská osada přežila, je třeba vysílat na výpravy hrdiny, které rekrutujete z bezedné studnice bláznů, kteří než aby pracovali raději půjdou třískat monstra po hlavě.

Postupem času samozřejmě vyděláváte peníze, stavíte nové budovy, které se postupně odemykají, přichází noví osadníci, ojevují se nové úkoly a především se začnete předhánět s ostatními královstvími o titul Největší království ze všech. Což je titul, po němž jistě každý touží. Nestaráte se ovšem jen o budovy a růst království, ale také o výpravy, na něž vaši hrdinští žoldáci vyráží. Staráte se jim o výbavu, dle níž se určuje, zda daný rek na výpravě uspěl či ne.

Během hraní nemusíte volit jen jednu cestu postupně udržitelného rozvoje. Můžete se soustředit především na hrdiny snažit se je levelovat a vytvořit si armádu dobrodruhů, jíž žádný spolek záporáků neodolá. Na druhou stranu ale můžete spíše podporovat rozvoj města, snažit se vytěžit zisk na rozvoj především z turismu a služeb v oblasti hrdinství. A nebo, nejspíše, se vydáte cestou vedoucí mezi těmito extrémy.

Tvůrci ze Skatanic Studios sází kromě kampaně a sandbox módu především na fakt, že jde většina herních dat modifikovat, protože se nachází v XML souborech. De facto byste tak měli mít možnost změnit mnoho vlastností hry, od názvů a jmen, přes hodnoty a vlastnosti až po vlastně vše. Navíc je k dispozici editor jednotlivých hrdinských úkolů, takže spíše, že než hra, která stojí a padá s tím, co dodali autoři, může fungovat jako platforma pro hráčskou tvořivost.

Jak si můžete přečíst na Steamu, kde hra vyšla 12. února, reakce jsou smíšené a je zjevné, že řadu věcí je třeba vychytat. Na druhou stranu stojí jen 10 eur a vzhledem k existenci dema a funkce vracení peněz na Steamu můžete zkusit, na jakou stranu hodnotitelů se přidáte.

zdroj: Archiv

Nejnovější články