V RPG A Princess To Save Me se musí dívka v nesnázích postarat sama o sebe
zdroj: tisková zpráva

V RPG A Princess To Save Me se musí dívka v nesnázích postarat sama o sebe

12. 11. 2015 13:52 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

V podstatě skromné cíle si klade hlavní hrdinka na Kickstarteru představeného taktického RPG A Princess To Save Me. Hráči se v něm ujmou role křehké princezny, která se chce jen dostat v pořádku domů. Princeznu sice osvobodí sličný princ, záhy však shodou nešťastných náhod umírá a hrdinka tak v nehostinném světě osiří a musí se o sebe postarat sama. Hlavním stěžejním prvkem je tedy netradiční pojetí hlavní postavy – zapomeňte na potetovaného a svaly ověnčeného borce, A Princess To Save Me je o princezně, která má dokonce možnost se vzdát a v poklidu odejít na onen svět.

Nechat ale Amélii zemřít? To bychom si moc nezahráli. Záchrana princezny však nebude jednoduchá, protože tohle izometrické a japonské RPG hry připomínající dobrodružství nabídne obtížné souboje a řadu malých i velkých voleb. Vývojáři navrch slibují několik konců, které by měly vaše volby ve značné míře reflektovat.

Taktické zaměření hry spočívá v tom, že postupem čase ovládáte až čtyři postavy. Každá má své silné i slabé stránky a výběr postav do party je tedy otázkou zvolené strategie - aby se do ní hodily. Souboje jsou tahové a svou roli v ní hraje i magie, kterou ovšem neovládají všichni, ale pouze mágové. Jinak od hry nečekejte složité statistiky, vyzbrojování a podobně.

zdroj: Archiv

Tvůrci se v rámci příběhu chtějí zabývat otázkami smrtelnosti, zranitelnosti a sebepojetí jedince ve světě, který funguje na základě klasického pojetí - muž ochranitel obstarává stravu a peníze, žena pečuje o děti. A do toho vstupuje princezna, která do podobného schématu nezapadá. Pokud se jim podobná témata podaří do hry zakomponovat, aby nešlo jen o povrchní klišé, budeme rádi. Většinou však podobné pokusy končí právě tak, zejména v JRPG hrách.

Na Kickstarteru chtějí autoři vybrat 10 tisíc dolarů, zatím vybrali desetinu a zbývá jim na to 20 dní. Budou to tedy mít ještě hodně těžké. Pokud vás příběh krásky, která si musí sama poradit s různými nástrahami, zaujal, můžete si příspěvkem zajisti svoji kopii za 10 dolarů.

Nejnovější články