V Road to Ballhalla kutálíte míček do rytmu hudby a snažíte se přežít
zdroj: tisková zpráva

V Road to Ballhalla kutálíte míček do rytmu hudby a snažíte se přežít

8. 8. 2016 11:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Her, které se přizpůsobují hudbě a mění podle ní například podobu úrovně nebo množství a typ nepřátel, není zrovna málo. Stačí si vzpomenout třeba na Beat Hazard nebo Audiosurf. Tyhle hry kromě hudební fascinace většinou vynikají i zajímavým grafickým ztvárněním. A Road to Ballhalla se k nim řadí z obou zmíněných důvodů.

Herní koncept se z úvodního traileru zdá být až směšně jednoduchý – ovládáte míček, který musí projet úrovní, aniž by vybouchl na některé z pastí nebo při pádu přes okraj. Snadné? Zřejmě ne tak docela. Ze záběrů to vypadá, že si váš míček projde hodně krušnými časy. Pasti se často mění do rytmu muziky a sem tam se na vás vyřítí obrovský balón odhodlaný vás nemilosrdně rozdrtit na prach. A během toho všeho si z vás bude dělat legraci i sám autor v podobě doprovodného textu.

Nejdůležitější ale je, že Road to Ballhalla vypadá a hlavně zní skvěle. Soundtrack má na svědomí skladatel Nicholas Singer, který byl nominovaný na cenu Emmy a má zkušenosti s tvorbou třeba pro HBO nebo BBC. Do celé kompozice navíc skvěle zapadají i herní zvuky včetně praskání nešťastného míčku.

Hra by se kromě rytmických hádanek měla vyznačovat i velkými rozdíly v designu úrovní. To znamená, že sice nebude tak dlouhá, ale každý jednotlivý level se vyznačuje unikátními mechanikami. Plus můžete během hraní na daných úrovních hledat skrýté bonusy a odměny. A dobrou zprávou na závěr je, že Road to Ballhallavyšla, takže zájemci o hudební hádanky se do ní můžou pustit okamžitě.

zdroj: Archiv

Nejnovější články