V nelítostné přírodní adventuře Shelter 2 nahradí jezevce rysové
zdroj: tisková zpráva

V nelítostné přírodní adventuře Shelter 2 nahradí jezevce rysové

31. 3. 2014 13:37 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

První Shelter přišel se zajímavým motivem matky jezevčice, která se v divoké přírodě stará o své potomstvo. Zůstalo však jen u zajímavého námětu, výsledná hra i přes nemalý potenciál zůstala příslibu hodně dlužna, což shrnuje Pavlova recenze. Švédské studio Might and Delight se ale poučilo z chyb první hry a nyní představuje Shelter 2 s novým systémem správy zvířecí rodinky.

Lépe řečeno nejde jen o nový systém správy, ono jde i o nové zvíře, které propůjčí Shelter větší herní potenciál. Jezevčici vystřídá rysice a její potomstvo. Začnete už v roli březí samice a vaší první starostí bude najít úkryt pro svůj budou vrh rysátek. „Základem Shelter jako konceptu je udržet rodinu naživu. Rozhodli jsme se ale nechat zvíře samotné určovat tempo a styl hry,“ vysvětluje Anders Westin.

Jezevec byl prý jako stvořen pro pomalou, lineární cestu, rys ale nabídne v Shelter 2 mnohem dynamičtější hraní. Budeme prý vylepšovat techniky lovu, protože právě lov má mít mnohem větší roli. I když je jezevec drsňák, rys je větší borec má širší spektrum kořisti.

Shelter 2 zavede i novinky, jako je stamina, různé typy pohybů, různá zvířata k ulovení a dojít má i k rozšíření systému interakce matky s potomky. Kupříkladu je zavoláte blíž k sobě, abyste si zajistili, že se opravdu napijí z toho potoka, zmetci neposlušní! Můžete je i zvednout a odnést do bezpečí, byť logicky asi po jednom.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

„Některé herní prvky zakládáme na životě a chování rysa. Tento aspekt hru přibližuje realismu a paradoxně zvyšuje herní obsah a potenciál. Prostě chodíte světem a hledáte svou kořist.“ Shelter 2 si udrží svůj specifický výtvarný styl, byť je zřejmé z teaseru i obrázků, že tvůrci udělali velký krok vpřed v omezení abstrakce grafiky i animaci. Shelter 2 vyjde letos na podzim na PC a má šanci napravit prohřešky původní hry se skvělým nápadem, ale rozpačitým zpracováním.

...

Nejnovější články