zdroj: Dotemu

V Metal Slug Tactics se potkávají ikonické postavy s Into the Breach

12. 8. 2021 16:15 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Japonská série Metal Slug se prosadila v žánru z boku viděných stříleček, kde byste nějaké taktičtější prvky hledali spíše marně. I proto bylo oznámení Metal Slug Tactics na letošní E3 poměrně velkým překvapením, protože se kamera přesunula nad hlavy pixelatých hrdinů do izometrického pohledu a jejich souboje zase do tahové roviny na mřížce.

Studio Leikir si je ale dobře vědomé toho, že Metal Slug dělá Metal Slugem především stylizace. V rámci včerejšího pásma Nintendo Direct tvůrci ukázali první záběry z hraní, z nichž vyplývá, že si Metal Slug Tactics zachová ikonické postavy i jejich arzenál včetně bojového mecha SVX-15D. Znovu se vrátí Marco, Eri, Fio, Tarma a jejich Peregrine Falcon Squad přičemž každý z nich bude mít vlastní strom schopností a útoků, které ale půjdou kombinovat pro ultimátní komba.

Počítat můžete také s elementem roguelite, který zajistí porci znovuhratelnosti. Jednotlivá kola budou navíc relativně krátká, takže když selžete, můžete do nich rychle naskočit znovu. Hudební doprovod ke hře složí Tee Lopes, autor soundtracků k Sonic Mania či Streets of Rage 4.

 Metal Slug Tactics zatím nemá oznámené datum vydání, hra je zatím oznámená pro PC a Switch.

Nejnovější články