V kooperační hře Hacktag se jeden plíží a druhý hackuje
zdroj: tisková zpráva

V kooperační hře Hacktag se jeden plíží a druhý hackuje

31. 1. 2018 18:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Možná už víte, že osobně vítám jakoukoliv možnost gaučového hraní s přáteli. Těší mě, že se tento kdysi obvyklý prvek pomalinku vrací do módy a v případě Hacktag dokazuje, že má originality na rozdávání. Hacktag spoléhá na dva hráče, kteří se ujímají odlišných rolí – jeden je ve hře přítomen fyzicky, druhý jen virtuálně.

Zařadit Hacktag do konkrétního žánru není úplně jednoduché. Z izometrického pohledu ovládáte postavu, se kterou se plížíte kancelářskými prostory za důležitými informacemi. Akce tu moc nenajdete, a když už na nějakou dojde, máte zaděláno na pořádný problém. To se ale týká jen jednoho z hráčů, který se skutečně skrývá za kancelářskými stolky před patrolující ochrankou.

Druhý hráč je přítomen pouze jako datová informace. Cestuje mezi jednotlivými počítači pomocí sítě, dává si pozor na viry a spolu s kolegou agentem se postupně dostává k zadanému cíli. Každý z dvojice umí něco. Hacker logicky hackuje systémy, otevírá dveře, zabraňuje spuštění alarmu a podobně. Agent zase manipuluje s věcmi, na které pouhá data nestačí.

zdroj: Archiv

Jde sice hrát na jednom počítači na rozdělené obrazovce, ale pokud je pro vás setkávání s ostatními lidmi nadbytečné, je pro vás připravena i onlinová kooperace. A pokud si vůbec nelibujete ve společném hraní, tak si to dejte klidně sólo. V takovém případě se však přepínáte mezi oběma stranami a přiznejme si, že to už nezní tak dobře.

Hacktag nabídne i „příběh“ zasazený do roku 2029 v alternativní realitě, která se od té naší liší tím, že místo lidí chodí po světě antropomorfní zvířata (asi proto, že jsou momentálně v kurzu). Jednotlivé mise pak představují mocenský boj korporací, které mají zájem o vaše šikovné prstíky.

Hacktag vstoupila do Early Acessu na Steamu v červnu loňského roku a hodlá ho opustit 14. února v mnohem lepší stavu, než v jakém do něj vstoupila. Cenovka zůstává stejná, tedy 20 eur, ale v týdnu po vydání počítejte s 25% slevou. Tak o tom zpravte kámoše, ať jste oba včas připraveni.

Nejnovější články