V Detached se pokusíte přežít uprostřed trosek vesmírné stanice - na úkor druhého hráče
zdroj: tisková zpráva

V Detached se pokusíte přežít uprostřed trosek vesmírné stanice - na úkor druhého hráče

28. 1. 2016 12:41 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na první pohled by Detached mohla připomínat průzkumnickou adventuru Adrift, protože jsou obě hry určené pro virtuální realitu a odehrávají se ve vesmíru. Jenže Detached namísto dumání v troskách stanice volí nekompromisní multiplayerový zápas o přežití, taktéž v troskách vesmírného zařízení.

Zápletka se odehrává v daleké budoucnosti, ve které se dvě těžební společnosti perou o nově objevené nerostné zdroje. Vzájemný konflikt zajde ještě dále, když jedna z firem odhalí mimozemský artefakt, ale z výsledného zápasu nevyjde vítězně ani jedna strana, protože se vzájemně pobijí. Na každé straně zůstane naživu pouze jeden hráč, který se snaží v duelu uprostřed trosek porazit soupeře a přežít v nebezpečném prostředí. 

Multiplayerový souboj ovšem probíhá nenásilně a bezkontaktně. Oba hráči mají k dispozici jetpack, limitovaný objem kyslíku a zdroje, jež na poničené stanici mohou najít. Se soupeřem pak bojují právě o kyslík či palivo a zároveň řeší logické hádanky. Cílem je tedy soka přechytračit, připravit jej o klíčové zdroje a tím tak přivodit jeho konec. Zpět na Zemi se totiž může vrátit jenom jeden.

Video předvádí výše uvedené v praxi a zároveň prezentuje grafickou stránku hry, která běží na Unreal Engine 4 základu a je určená pro virtuální realitu v podání Oculus Rift a HTC Vive (Steam VR). Datum vydání je zatím stanovené na třetí kvartál tohoto roku a digitální předobjednávka vás vyjde na necelých pět set korun a zajistí vám přístup do bety.

zdroj: Archiv

Nejnovější články