V Destroyer: The U-Boat Hunter si posvítíte na německé ponorky

1. 10. 2020 11:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Autor tohoto článku by se chtěl na úvod omluvit za předchozí verzi článku, ve které se mylně domníval, že Fletcher je ponorka a hra je její simulací. Doufám, že omluvu přijmete, (autor už dostal stoh literatury faktu o ponorkových bojích - poznámka šéfredaktora). Každopádně buďte na svůj budoucí torpédoborec opatrní, protože jinak se z něj ta ponorka skutečně stane...

Existuje spousta simulací námořních bitev, ale Destroyer: The U-Boat Hunter bude trochu jiným zážitkem. Nebudete vlastnoručně pilotovat podvodní tiché zabijáky ani plavidla plující po hladině a nebudete si je prohlížet z pohledu třetí osoby. Budete totiž členem posádky torpédoborce, který musí odvést svojí práci na sto procent. Jedině tak přežijete a jedině tak zničíte hlubinného nepřítele.

Tvůrci z Iron Wolf Studio své dílo popisují jako interaktivní válečný thriller s prvky simulace bitev ponorek a torpédoborců, přičemž nebude chybět vyprávění příběhu. Se svým torpédoborcem třídy Fletcher se vydáte do Atlantiku, kde si jakožto lovec německých ponorek podáte jejich U-Boaty.

Jak bude Destroyer: The U-Boat Hunter vypadat v praxi, pochopíte snáz z prvního traileru výše. Čeká vás sledování nepřátel na radaru, určování jejich kurzu, posádce zadáte příkaz k zrychlení, změně směru i samotnému výstřelu torpéda na vámi určené souřadnice.

Bez možnosti očního kontaktu s nepřítelem jste zcela odkázaní jen na přístroje a lidi kolem vás v kolosálním plavidlu, což by se mohlo postarat o vskutku autentický zážitek. Nepřítel je pouze pulzující tečka, která buď zhasne po úspěšném zásahu, nebo se stane vaším pokořitelem. Z videa docela mrazí.

Destroyer: The U-Boat Hunter má před sebou ještě dlouhou cestu vývojem a nadšencům do simulací jistě udělá radost, že studio na hře spolupracuje se skutečnými veterány z instituce USS KIDD Veterans Museum. Tvůrci zatím počítají s vydáním hry ve třetím kvartálu příštího roku na počítačích.

Jen pro zajímavost, studio Iron Wolf má na kontě mimo jiné i titul UBOOT The Board Game, což je výborně hodnocená stolní hra s doprovodnou aplikací, která rovněž simuluje bitvy ponorek (tentokrát skutečně z pohledu ponorky). To kdybyste si chtěli rozšířit obzory…

Nejnovější články