V akčním RPG Sketch Tales si můžete své protivníky sami namalovat
zdroj: tisková zpráva

V akčním RPG Sketch Tales si můžete své protivníky sami namalovat

1. 12. 2015 15:29 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Od konce září je na Steamu v early access verzi k dispozici kreativně vyhlížející sandboxový titul Sketch Tales, ve kterém si sami hráči tvoří obsah - ne však tradičním způsobem. Monstra, postavy i řadu jiných prvků si totiž za pomocí editoru hráči kreslí a rozpohybují sami. Někomu by jistě v tuto chvíli mohla naskočit asociace se světem TearawaySketch Tales však slibuje podstatně více volnosti.

Svět Sketch Tales byl napaden, zlý černokněžník ukradl barvy a je na hráčích, aby se buďto pokusili o nápravu, nebo se k této lumpárně přidali. To je první úroveň svobody - nelineární vyprávění ve světe plném dobrodružství bez barev a pocitu bezpečí. Druhá vrstva spočívá právě v tom, že si hráči mohou obsah světa črtat. Vytvářet lze objekty, monstra, zdi, zkrátka všechno podstatné.

zdroj: Archiv

V základu jde přitom o akční RPG, ve kterém se hráči utkají s příšerami, sbírají zkušenostní body a chybět samozřejmě nesmí ani bohatý loot. V současné době hra umožňuje kreslit a vytvářet prakticky cokoli (a tutoriály k tomu nabízejí autoři na svém YouTube kanále), v budoucnu pak autoři plánují hru obohatit například o multiplayer, o náhodné události pro hráče i NPC postavy a o funkční fyzikální engine.

Pokud toužíte po dalších informacích, můžete zavítat buď na Steam nebo na oficiální stránky hry.

Nejnovější články