V adventuře The Low Road zažijete trable čerstvě vystudované špiónky
zdroj: tisková zpráva

V adventuře The Low Road zažijete trable čerstvě vystudované špiónky

22. 7. 2017 10:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zdá se, že problém čerstvých absolventů najít si práci není jen tématem dnešní doby. Už i v 70. letech minulého století jste s lejstrem neměli zajištěnou zářnou budoucnost. Tehdy navíc nebylo v módě uchýlit se do mekáče, tehdy totiž frčela špionáž.

The Low Road je klasická point and click adventura se zajímavou malovanou stylizací. Ujímáte se v ní role od pohledu sklíčené Noomi Kovacs, absolventky vysoké špionážní školy (s anglickou zkratkou L.I.E.S.). Noomi si sice našla zaměstnání ve svém oboru, ale jako sebevědomá špiónka si určitě nepředstavovala, že bude vysedávat za kancelářským stolem.

Ke vší smůle si její šéf Turn, bývalý vládní agent, ani nechce připustit její kvality a projevuje naprosto minimální zájem o její osobnost. Noomi tak musí využít své kolegy, lhát, krást a vydírat, aby se dostala k vytouženému místu tajného agenta v terénu. A to se jí také povede a společně s Turnem začnou odhalovat skrytou pravdu za něčím, co šlo do té doby nazvat „zdravou konkurencí“. Začíná boj na špionážní úrovni plný toho, co jde Noomi a Turnovi nejlépe – lhát, krást a vydírat.

zdroj: Archiv

The Low Road by v první řadě měla hrát na noty černého humoru, který je dobře patrný i z obrázků v galerii a poskytuje skvělý prostor různým easter eggům a narážkám na tehdejší dobu (viz plakát na Star Wars). Důležitou roli hrají i dvě hratelné postavy, které poskytnou odlišný pohled na tajemný konflikt.

Naštěstí se nejedná o jednu z těch němých adventur - vývojáři z XGen Studios se postarali o celkem 32 tisíc plně nadabovaných slov. Kromě konverzačních „hádanek“ vás čeká na 15 puzzlů z pohledu první osoby, jako třeba spojování trubek v oficiálním traileru. Hra vychází již 26. července na Steamu.

Nejnovější články