Unstoppable Gorg od autorů 3D Marku míří na Zemi
zdroj: tisková zpráva

Unstoppable Gorg od autorů 3D Marku míří na Zemi

19. 7. 2011 14:37 | Novinky | autor: levis |

19. červenec 1954, telegram k rukám prezidenta Culvera. "Armáda Gorgů opouští planetu X - stop - útok na Zemi neodvratný - stop - připravte obranu - stop." Tohle je docela stylový úvod do vesmírné arkády Unstoppable Gorg, kterou tímto neobvyklým způsobem oznámili vývojáři z Futuremarku. Vaším cílem tu bude obránit Zemi před náletem strastiplné mimozemské rasy tím, že budete na oběžné dráhy planet a měsíců vysílat satelity a stavět kolem nich vesmírné stanice.

Žánrově bude Unstoppable Gorg odpovídat hrám typu tower defense, ale satelity tu bude možné posouvat i poté, co jste je již umístili. Před každou vlnou nepřátel tak půjde kompletně přeskupit obranu. Celá estetika hry vychází z amerických raných sci-fi filmů z 40-50. let, skládá jim poctu a trochu si z nich dělá legraci, jinak ovšem vývojáři slibují velkolepou 3D grafiku. Žádné screenshoty zatím nejsou k dispozici, ale pokud se v následujícím teaser traileru dobře podíváte na čas 0:35, zahlédnete několik černobílých záběrů nejspíš přímo z herního enginu:

zdroj: Archiv

A proč vlastně Planeta X? Tu si začátkem 20. století vymyslel astronom Percival Lowell, nechvalně proslulý svojí teorií o kanálech na Marsu. Jeho vysněná Planeta X měla ležet za Neptunem a objasňovat tak dle tehdejší vědy, jinak nevysvětlitelné, mezery ve výpočtech pohybu plynů a oběžných drah.

V příběhu Unstoppable Gorg se po planetě X ale pátralo i po válce a lidé ji nakonec skutečně objevili, komplet i s jejími obyvateli Gorgy. Zrovna, když na planetu mířil uvítací výbor ze Země, vzlétly odsud tisíce létajících talířů, zničili vše, co jim stálo v cestě, a teď se řítí přímo na nás...

Unstoppable Gorg vyjde u Headup Games pro PC, Xbox Live Arcade a ve verzi pro iPad.

Nejnovější články