zdroj: Siege Camp

Unikátní druhoválečné MMO Foxhole rozšiřují námořní bitvy

27. 10. 2023 15:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Unikátní MMO Foxhole ukazuje nepříliš probádanou tvář druhé světové války ve hrách. Soustředí se totiž hlavně na spolupráci a logistiku – tisícovky hráčů se v perzistentní válce snaží zvrátit průběh ve svůj prospěch. Důležitá je přitom každá uniforma, ať už jde o stavitele vojenských základen, průzkumníky, zásobovače nebo řadové, bojem zocelené vojáky. Hra se nyní v masivním rozšíření přesouvá ze souše na moře. Na trailer k updatu Naval Warfare se můžete podívat výše.

Vyzkoušíte si, že spravovat křižníky, torpédoborce, ponorky a bitevní lodě není žádný med. Dohled je nutný nad každým prvkem válečné mašinérie. Od údržby motorů, sonaru a navigačních systémů přes zásobování kanónů municí, manuální střelbu až po manévrování několikasettunovými obry. Posádky mohou v boji zaměřovat konkrétní sekce lodí ve snaze do nich propálit díru pod hladinou ponoru, aby válečné kolosy nabraly co nejvíce vody a odporoučely se ke dnu.

Námořníci stanou před složitými rozhodnutími. Například jestli zničenou sekci uzavřít a z posledních sil se snažit urvat vítězství s rizikem ztráty celé lodi, nebo se raději stáhnout od přístavu a plavidlo opravit. A v hlubinách navíc mohou číhat zrádné ponorky. Herní svět rozšířily nové mořské a pobřežní regiony. V praxi to znamená boj o důležité ropné plošiny a strategicky významné ostrovy nebo zákeřné vyloďování v týlu nepřítele pomocí obojživelných transportérů.

Změn doznala nejenom plavidla, ale i pozemní technika. Nově lze za vozidla zapřáhnout přívěsy. Cokoliv od zásob, cisteren, výbušnin až po těžká děla a artilerii. S tím také do Foxhole přibývá nová kategorie těžkých pásových vozidel s výkonným motorem pro manipulaci s těžkotonážním vybavením. Do hry se též vrací raketová sila. Tentokrát jde o formu základny, jež vyžaduje nemalé zásoby a koordinaci velkého počtu hráčů. Odměnou je ale palebná síla, která dokáže srovnat se zemí celá města.

Foxhole je na Steamu momentálně v 33% slevě, takže fascinující druhoválečné MMO pořídíte za necelých 17 eur.

Nejnovější články