Ubisoft zrušil pokračování Immortals Fenyx Rising
zdroj: Foto: Ubisoft

Ubisoft zrušil pokračování Immortals Fenyx Rising

26. 7. 2023 11:25 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Francouzské videoherní studio Ubisoft začátkem roku změnilo strategii: Nadále se hodlá věnovat jen svým prominentním značkám. To mělo za následek zrušení tří velkých projektů a ukázalo se, že jedním z nich nejspíš bylo i pokračování mýtického open-worldu Immortals Fenyx Rising. Informaci s odkazem na anonymní zdroje, které jsou se situací obeznámeny, přinesl server VGC.

Psaní o zrušených hrách je vždy úděl s hořkou příchutí. Dozvědět se, co všechno mohla nová hra, která nakonec nevyjde, obsahovat, trochu zabolí a nejinak je tomu i v případě Immortals 2. Tedy projektu pod kódovým označením Oxygen.

Detaily o zrušené hře přináší server Insider Gaming, který se pod podmínkou mlčenlivosti údajně dostal i k záběrům z vývoje. Pokračování se mělo od řeckých bájí a pověstí přesunout do Polynésie. Hlavním herním mechanismem pak měla být metamorfóza hlavního hrdiny Fenyxe v různá bájná zvířata. To mělo bůžkovi propůjčit schopnosti ovládat elementy a zároveň mu pomáhat zdolávat terén dosud nevídanými a novými způsoby.

Immortals 2 byli v pokročilém stádiu vývoje, který začal v roce 2021. Hra měla podle původních plánů vyjít za zhruba 18 měsíců čili někdy na přelomu let 2024 a 2025.

Nejnovější články