zdroj: Ubisoft

Ubisoft znovu vydá free-to-play střílečku BattleCore Arena od tvůrců Assassin's Creed Mirage

18. 1. 2024 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Společnost Ubisoft se zničehonic vytasila s podivuhodným oznámením „nové“ free-to-play střílečky BattleCore Arena, kterou vyvíjí francouzská pobočka Ubisoft Bordeaux (tvůrci Assassin’s Creed Mirage).

Ve hře hrajete za titulní jádro/kouli na vertikálních mapách plných plošinek, kde na vás čeká spousta skákání, vrážení do ostatních a střílení. Vyzbrojíte se zbraněmi na blízko i na dálku, stejně jako speciálními schopnostmi a můžete se nechat i vystřelovat z děl. Vlastně to vypadá, jako byste byli míčem v Rocket League...

BattleCore Arena zdroj: Ubisoft

V plánu jsou tři herní módy od 3v3 deathmatche přes všichni proti všem až po Golden Core, kde je cílem k vítězství držet zlatou kouli. Ve free-to-play hře zákonitě musí být nějaké mikrotransakce, které by se mohly schovávat v oznámených kosmetických doplňcích, ať už je řeč o vzhledu vaší koule, jmenovkách či explozích.

Hra zatím nemá datum vydání, ale na oficiálních stránkách už se můžete hlásit do testovacího kola, které bude probíhat od 1. do 5. února, přičemž s vydáním se počítá pouze na Steamu a v Ubisoft Connect. A teď už k tomu, proč je toto oznámení podivné.

BattleCore Arena totiž není žádná novinka. Hra vyšla v předběžném přístupu již v roce 2017, její původní tvůrci ze studia Cosmic Ray na ní pracovali někdy do roku 2019, pak ji zrušili a sami se odmlčeli. Verze od Ubisoftu se příliš nezměnila, její „jádro“ zůstává stejné, mění se zejména grafika. Nabízí se tak otázka, zda Ubisoft koupil práva na značku, nebo rovnou celé studio. Nicméně ani o jedné z těchto možností společnost neinformovala.

Pokud byste chtěli ještě trochu více ukojit svůj hlad po záhadách, tak vězte, že pobočka Ubisoft Bordeaux vznikla v roce vydání hry BattleCore Arena, a aby toho nebylo málo, tak sídlo studia Cosmic Ray je jen kousek od Bordeaux. Náhoda? Nemyslím si…

Nejnovější články