Tvůrci Zeno Clash jsou zpátky s podivnou akcí The Deadly Tower of Monsters
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Zeno Clash jsou zpátky s podivnou akcí The Deadly Tower of Monsters

12. 6. 2015 13:05 | Novinky | autor: Adam Homola |

Když je něco od studia ACE Team, můžete vzít jed na to, že nepůjde o běžný komerční mainstream. Tvůrci obou Zeno Clash a Rock of Ages jsou zpátky a jejich novinka The Deadly Tower of Monsters je minimálně stejně divná jako předchozí hry. A také stejně zajímavá. Tentokrát se ocitnete s trojicí hrdinů na ne zrovna pohostinné planetě Gravoria a jedinou vaší únikovou cestou je vrchol obrovské věže, na který ovšem musíte vyšplhat.

Jenže jak už asi tušíte z názvu hry, rozhodně jen nevlezete do výtahu který by vás odvezl na vrchol. Svoji cestu nahoru si budete muset poctivě probojovat hordami nepřátel. Proti vám se postaví například UFO, ještěří muži, nukleární mravenci, dinosauři, robotické opice a podobná sebranka. ACE Team se nezapře a jde vidět, že ani vydavatel Atlus je očividně do nějakého příčetného mainstreamu nenutí.

Vidět je to i na stylu, který vám už naznačí trailer. Vývojáři si tady hrají se starou filmovou technikou stop motion animací a vůbec to vypadá, že minimálně kus příběhu bude vyprávět podivný režisér. Vy tak vlastně nehrajete hru, ale účinkujete ve starém filmu plném monster, akce, sci-fi prvků...

Kdo ví, kam svoji premisu nakonec ACE Team dotáhnou. Sami vývojáři popisují hru jako akční adventuru, kde sice ovládáte jediného hrdinu, ale můžete mezi třemi reky střídat dle libosti. Stačí najít nejbližší Sleep Chamber a přepnout se na jinou postavu. Všechny tři protagonisty přitom vidíte nejčastěji z pohledu třetí osoby.

Čím výš budete na věži stoupat, tím nebezpečnější pro vás budou nejen nepřátelé, ale i samotná výška. Na Gravorii totiž platí podobná gravitace jako na Zemi, takže klidně můžete spadnout. Váš pád ale nemusí nutně znamenat konec hry. Naopak. Pokud chcete, můžete vyskočit a volným pádem doplachtit na nějakou vzdálenou plošinu, kde třeba objevíte poklad. Objevování všech zákoutí prostředí by tak mělo být důležitou součástí hry. The Deadly Tower of Monsters vyjde letos na podzim a to na PC a PlayStation 4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články