Tvůrci Terrarie oznámili akční RPG Pixel Privateers
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Terrarie oznámili akční RPG Pixel Privateers

27. 1. 2016 15:29 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pixel Privateers posunou zkušenosti tvůrců skvělé Terrarie ze sandboxového 2D survivalu do týmového akčního RPGčka v pixelartové sci-fi stylizaci. Sami vývojáři popisují hru jako "loot em up" RPGčko a tak je jasné, že zbraní, brnění a vůbec různých předmětů tady bude z nepřátel vypadávat minimálně stejně, jako v Diablu.

Ve hře se ujmete týmu žoldáků, s nimiž projdete červí dírou. Váš cíl je jednoduchý: sebrat specifickou technologii a přinést ji zpátky. Jenže z nějakého záhadného důvodu se z výletu stane jen jednosměrná cesta. Cesta zpátky neexistuje, ale zase máte možnost prozkoumávat celou galaxii. Postupně tak poznáte nespočet planet, postavíte se místním národům a frakcím a mezitím si napakujete batohy tučnou kořistí.

Pixel Privateers si sice trochu bere z roguelike žánru, ale díky široké škále možností nastavení obtížnosti si bude moci zahrát skoro každý aniž by propadal frustraci z obtížnosti. Úplně casual hru z Pixel Privateers asi neuděláte, ale na nejnižší obtížnost má být velmi jednoduchá. Na druhé straně stojí ale mód True Rogue, kde je smrt permanentní, jak je v roguelike dobrým zvykem.

zdroj: Archiv

Flexibixní budou i souboje. Zájemci o rychlou bezhlavou akci mohou skupinku žoldáků ovládat jako jednu jednotku a prostě se snažit nepřítele převálcovat silou. Strategicky založení hráči mohou využít taktický mód, v něm zadat rozkazy všem členům jednotky a oni je pak poslušně vykonají. Čím vyšší obtížnost, tím více přijde vhod taktický mód.

Postupem hraní nezískáváte jen nový loot, ale také schopnosti, vylepšujete si vlastnosti a z výzkumu mimozemských artefaktů kápne sem tam i nějaká nová technologie. Jednotlivé členy týmu můžete navíc ještě trénovat. Po intenzivní akci si lze odpočinout na lodi, kterou lze prozkoumávat, vylepšovat, nebo v ní prostě jen navštívit bar a zaposlouchat se do písniček kapely.


Chystá se také multiplayer a blíže nespecifikovaný inovativní systém pro zvýraznění hodnotného lootu, takže byste se teoreticky nemuseli prohrabávat tunami zbytečných věcí. Jak to celé bude fungovat uvidíme ještě v prvním kvartálu tohoto roku. A poté se máme těšit na bezplatné datadisky a další rozšíření, po vzoru Terrarie. Pixel Privateers najdete na Steamu pod tímto odkazem, ale předobjednávky zatím ještě spuštěné nejsou.

Nejnovější články