Tvůrci Pokémonů čelí obrovskému kyberútoku. Unikly zdrojové kódy, ale taky informace o chystaných hrách
zdroj: Nintendo

Tvůrci Pokémonů čelí obrovskému kyberútoku. Unikly zdrojové kódy, ale taky informace o chystaných hrách

14. 10. 2024 13:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Game Freak, vývojáři pokémoních her, čelí masivnímu kyberútoku. Firmě uniklo zhruba 1 TB dat, která obsahovala informace o chystaných projektech, ale i citlivá data zaměstnanců. Po internetu tak kolují plány, beta verze nové generace příšerek, informace o chystaných filmech a další.

„K úniku došlo v souvislosti k neoprávněnému přístupu k našim serverům v srpnu 2024. Velmi se omlouváme všem zasaženým touto událostí,“ zmiňuje Game Freak především v souvislosti s 2606 jmény a e-mailovými adresami nejen současných a bývalých zaměstnanců, ale také externích pracovníků.

zdroj: Game Freak

Stran uniklých informací nebudeme zbytečně zabíhat do detailů, ale byl odcizen zdrojový kód pro Pokémon HeartGold a SoulSilver stejně jako pro Black 2/White 2. Zdá se, že další plnohodnotný díl s 10. generací Pokémonů nese kódové označení Gaia a je vyvíjen pro „Ounce“, což má být krycí název pro Switch 2. Opět vyjde ve dvou variantách, interně pod písmeny K a N a build je testován i na současnou konzoli od Nintenda, takže zřejmě nepůjde o „next-gen“ exkluzivitu.

Únik zmiňuje také projekt Synapse, pod kterým se má skrývat multiplayerový titul z dílny vývojářů ILCA (Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl), zřejmě má jít o akční PvP hru, která je interně připodobňována ke Splatoon.

Zároveň se provalily detaily o chystaném pokémoním filmu s projektovou přezdívkou Bauer. Původně měl jít do kin už v roce 2023 a sjednotit odrostlé fanoušky vůbec prvních generací Pokémonů. Děj se měl odehrávat v moderní verzi důvěrně známého ostrova Kanto. Má otevírat i témata kyberšikany a sebevraždy, kterými chce pomoct a zaujmout mladé.

Unikly zmínky o pokračování Detective Pikachu s názvem The Great Detective Pikachu, které mělo být v plánu na letošní rok, ale není jasné, v jaké fází se snímek nachází. Nakonec se pro televizní obrazovky pracuje na anime krycím jménem Reload. Dvanáct epizod po 21 minutách mělo vyjít v průběhu roku na streamovacích platformách, ale z informací se nedá vyčíst, jak na tom seriál aktuálně je.

Nejbližší oznámena pokémoní hra jsou Pokémon Legends: Z-A, která ma vyjít příští rok na Switch. Duchovní nástupce Legends: Arceus je podle úniku v podstatě hotový, i když se původní počítalo s vydáním během letošní zimy.

Smarty.cz

Nejnovější články