Tvůrce originálně podivných her odhaluje karetní horor Inscryption
zdroj: Daniel Mullins

Tvůrce originálně podivných her odhaluje karetní horor Inscryption

7. 2. 2020 13:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Daniel Mullins je jedním z vývojářů, kteří se ve svých hrách rozhodně nebojí experimentovat. Jeho Pony Island má přes svůj nevinný název celkem temný twist, kde na arkádovém automatu bojujete o svou duši se samotným Satanem, v The Hex zase řešíte vražednou zápletku mezi známými herními postavami. Jeho nejnovější počin Inscryption v sobě propojí sběratelskou karetku, únikové místnosti a psychologický horor.

Mullins Inscryption nazývá „milostným dopisem pro počítačové hry, který se po přečtení sám spálí“. Pokud se za těch pár uplynulých let příliš nezměnil, rozhodně si bude opět pohrávat s konvencemi žánru, tentokrát si na paškál vezme hlavně sběratelské karetní hry. A taky roguelike prvky, kterých je dneska taky všude dost a dost.

Zároveň Mullins tvrdí, že hru nadesignoval tak, aby ji pochopili i lidé, kteří karetním hrám příliš neholdují. Prototyp kartičkové části vznikl během game jamu pod názvem Sacrifices Must Be Made, tvůrce se následně rozhodl na ni naroubovat mnohem víc dalšího obsahu.

Podle popisku na oficiálních stránkách se zaměří na vyprávění příběhu a trochu toho zdravého strachu. Jak ukazuje gif doprovázející oznámení, pozor by si měly dávat především veverky. Bude Inscryption simulátorem myslivce, proti kterému se spikly všechny síly přírody? Těžko říct, rozhodně se ale už teď můžete spolehnout, že to bude kousek velmi ulítlý a originální.

Nová hororová komedie od Daniela Mullinse nemá stanovené konkrétní datum vydání. Vyhlížet ji můžete někdy kolem roku 2021, a to na PC, přičemž není vyloučený ani pozdější příchod na konzole.

Nejnovější články