Třetí (a závěrečný) díl severské trilogie Banner Saga vybírá peníze na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Třetí (a závěrečný) díl severské trilogie Banner Saga vybírá peníze na Kickstarteru

24. 1. 2017 18:20 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zažili jste věčný den, během kterého slunce po dlouhé měsíce nezmizelo z oblohy. Prchali jste napříč kontinentem, abyste unikli invazi z hlubin. Viděli jste umírat přátele, našli si nové, ale také nějaké ztratili. A to všechno byla jen předehra. Temnota přichází a zve vás přímo do svého srdce, kde z modrého nebe zbude jen nezřetelná vzpomínka. Trilogie vrcholí. Závěrečný díl série severských strategických RPG Banner Saga právě spustil kampaň na Kickstarteru

Úžasná rotoskopická animace, nezapomenutelný soundtrack, intenzivní příběh, složitá rozhodnutí a samozřejmě tahové, taktické bitvy mezi nesmiřitelnými bojovníky – tak by se tahle série dala v rychlosti popsat. Byl by hřích, kdyby si autoři nemohli dovolit odvyprávět poslední kapitolu své čím dál tím depresivnější ságy. Narativní nitky jsou od minula krásně zamotané, naděje je málo, a přesně tak to má být v oné chladné a nehostinné krajině, jejíž bohové už dávno zemřeli, a zůstaly po nich jen hluché svatyně.

Studio Stoic se i po vydání předchozích titulů stále plaví v nezávislých vodách. V kampaňovém videu se celý tým pohodlně vešel na obrazovku jediného počítače, a když ho zhlédnete celé, pochopíte proč. Bojové animace se natáčejí na dvorku hlavního vývojáře, všechno se kreslí ručně, a z celého projektu dýchá přímo rodinná atmosféra.

Ovšem, vytvořit dobrou (a dlouhou) hru stojí čas a peníze, a tvůrci tím pádem potřebují aspoň 200 tisíc dolarů. Pro srovnání, na první díl chtěli poloviční částku a vybrali přes 700 tisíc, tak snad na ně od té doby komunita nezanevřela.

Kdybyste náhodou sérii Banner Saga neznali a chtěli dohnat, co jste zameškali, kickstarterová kampaň pro vás představuje unikátní příležitost. Pokud k jakémukoli příspěvku přihodíte 20 dolarů, obdržíte první a druhý díl. Vzhledem k tomu, že přispěvatelé se Banner Saga 3 dočkají v prosinci 2018 a ostatní možná ještě později, máte dostatek času na to, abyste se do příběhu plného rohatých obrů, mužů z kamene a svět požírajících červů pěkně zhluboka ponořili.  

Nejnovější články