Transport Fever je další pokus o moderní Transport Tycoon
zdroj: tisková zpráva

Transport Fever je další pokus o moderní Transport Tycoon

11. 4. 2016 14:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Švýcarské studio Urban Games se představilo s koncepčně dobrou, ale obsahově chudší hrou Train Fever (více v recenzi), ve které jste řešili pouze vláčky. A protože s jídlem roste chuť, v další hře s názvem Transport Fever dostanete do ruky všechny možné druhy nákladní i osobní dopravy – vlaky, autobusy, tramvaje, náklaďáky, lodě i letadla. Záleží tak jen na vás, jakým způsobem se pokusíte vybudovat dopravní impérium, které Amerika a Evropa za posledních 150 let nezažila.

Právě posledních 150 let je období, které hra v otevřené kampani i scénářích pokryje. Začnete tedy s koňmi taženými vozy a prvními vlaky a nakonec se dostanete ke špičkovým letounům a vozům 21. století. Celkem ve hře najdete 120 různých typů transportních prostředků a využijete je v několika herních módech – v kampani, nekonečném módu a během historických scénářů.

Logicky musíte bez ohledu na mód vytvořit funkční dopravní síť a zároveň pružně reagovat na průběžný vývoj měst a měnící se populaci. Vhodně umístěný přístavů či nádraží odvede víc práce, než zahlcení klíčových tepen spoustou dopravních prostředků.

zdroj: Archiv

Jak ukazuje trailer, tratě, silnice a tedy i celé dopravní uzly půjde navrhovat detailně, případně můžete měnit i ráz krajiny. A kdyby obsah od tvůrců nestačil, Transport Fever nabídne podporu Steam Workshop, což potenciálně znamená spoustu uživateli vytvořeného obsahu.

S vydáním PC verze Transport Fever tvůrci počítají ještě letos.

Nejnovější články