Torment: Tides of Numenera si o víkendu zahrajete zdarma, navíc je v obří slevě
zdroj: tisková zpráva

Torment: Tides of Numenera si o víkendu zahrajete zdarma, navíc je v obří slevě

18. 5. 2018 16:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Miluju trýzeň. Měl bych asi urychleně přidat velké T, než mi do e-mailu začnou chodit lákavé nabídky nadšených sadistů – mám na mysli Torment, a to jak původní Planescape, tak nové Tides of Numenera. Loňský duchovní nástupce mě rozhodně nezklamal a vřele bych ho doporučil všem fandům izometrických RPG, byť je pravda, že na někoho může být až moc bizarní a netradiční. Ale od toho existují víkendy zdarma, a jeden takový právě probíhá na Steamu.

Až do neděle se sami můžete ponořit do příběhu odehrávajícího se v tak daleké budoucnosti Země, že místní primitivní obyvatelé nejsou schopní rozlišit technologii od magie. A upřímně řečeno je nejspíš nerozlišíte ani vy, protože všemožné civilizace, které se vzmohly a zase padly, po sobě zanechaly takové zázraky, o kterých se nesní ani Elonu Muskovi.

Tím vším proplouvá vaše hráčská postava coby vyvolený dědic tajemného boha, i když ve světě Numenery se „bohem“ může stát asi každý, kdo pronikne dostatečně hluboko do tajemství dávných kovových hračiček. Můžete se svými problémy prosekat či prokouzlit, ale stejně dobře se dá celou hrou projít absolutně bez násilí, čistě pomocí stříbrného jazyka.

Je to originální, je to skvěle napsané, a i po víc než roce, během nějž o mou pozornost soupeřilo nejedno starosvětské RPG, si naprosto stojím za devítkou, kterou jsem Tormentu v recenzi nadělil. Jen se o mých slovech sami přesvědčte. Celá hra je navíc až do pondělí 21. května zlevněná o 60 procent, takže si ji koupíte za 18 eur. Níž cena zatím nikdy neklesla, a za obrovské, mnoho desítek hodin trvající dobrodružství, jaké jste ještě nezažili, to je pakatel.

zdroj: vlastní video redakce

Nejnovější články