Telltale spojí síly s Mojangem a vytvoří hru, která dostane do Minecraftu příběh
zdroj: tisková zpráva

Telltale spojí síly s Mojangem a vytvoří hru, která dostane do Minecraftu příběh

18. 12. 2014 18:23 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Zní to sice trochu jako aplílový žertík, dnešní interaktivní tisková zpráva Mojangu spolu s potvrzením na webu adventurového poloboha Telltale (The Walking Dead, The Wolf Among Us) však přichází s vážně míněným oznámením spolupráce obou studií na vytvoření nového dějového zážitku ze světa Minecraftu. Výstup ze spolupráce obou studií prozatím nese jméno Minecraft: Story Mode

Vzdor podobnosti současnému Minecraftu půjde o samostatný titul ve stylu nynějších telltaláckých her jako The Wolf Among Us, The Walking Dead, Game of Thrones nebo Tales from Borderlands. Společný projekt v příštím roce zamíří na Xbox One a X360, PS3 a PS4, PC, Mac, Androidy a iOS, jeho distribuce bude podobně serializovaná (tedy na epizody) jako v případě jiných her od Telltale.

Telltale hrou vstupuje na tenký led nepříliš probádaných vod. Zatímco předešlé projekty studia totiž převážně využívaly již existujících kulis a postav, pro Minecraft: Story Mode bude nutno vyšroubovat kreativitu scénáristů studia do nových otáček a vymyslet zcela nové charaktery. Na tvorbě však budou obě studia spolupracovat i se zástupci komunity, z celého děje se prozatím ví jenom to, že Minecraft: Story Mode nebude obsahovat výrazné násilí (oproti třeba Game of Thrones) a hlavní hrdinou nebude "Steve", čili základní skin hráčského avatara.

Namísto unikátního režimu pro původní Minecraft tak budeme mít tu čest s dalším interaktivním titulem Telltale. Celková snaha o vyprávění příběhu v Minecraftu při bližším pohledu není zase tak překvapivá. Pomineme-li úspěchy s vyprávěním v Minecraftu z pera mnoha autorů modifikací a skupinek jako Yogscast, v předprodukci je rovněž plánovaný 3D animovaný kinofilm Minecraft, který bude rovněž muset obsahovat cosi jako náznak příběhu.

Jestli je na celé zprávě něco překvapivého, pak jenom to, jak rychle se z nedávného černého koně Telltale stává div ne dominantní adventurní studio připomínající spíše televizního producenta. "Po deseti letech tvorby her Telltale TEPRVE začíná," tvrdí v závěru oznámení tisková zpráva studia a věru, nemýlí se. Který fikční svět příjde příště na řadu? A kdy Telltale vytvoří vlastní, původní sérii? Při dosavadní kadenci několika nových titulů za rok se máme na co těšit.

Nejnovější články