Take-Two strategicky posouvá vydání Evolve na únor příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Take-Two strategicky posouvá vydání Evolve na únor příštího roku

6. 8. 2014 11:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

O jednu starost v kolonce „jak to budu stíhat hrát?“ méně. Kooperativní akce Evolve, která zaujala především týmovým pojetím asymetrického multiplayeru, v němž se čtveřice lovců rube s jedním velkým bossem, se nám posunuje až na únor příštího roku. Není zase tak překvapivé vzhledem hned k několika faktům. Evolve měla původně vyjít v říjnu tohoto roku. Jenže tohle předvánoční okno je už nyní velmi zaplněné silnými tituly.

Vzhledem k tomu, že Take-Two ve stejném období vydává Sid Meier's Civilization: Beyond Earth, NBA 2K15 a především akční a tedy Evolve z žánrového hlediska příbuznou Borderlands: The Pre-Sequel, je celkem logické, že nechtějí v Take-Two riskovat předvánoční, možná už příliš zahlcený trh. Tím spíše, že se budou muset potýkat hned se dvěma Assassin's Creedy, Call of Duty: Advanced Warfare, Far Cry 4, či Halo: The Master Chief Collection. A to nejspíše ještě Take-Two stihne do konce roku vydat Grand Theft Auto V pro nové konzole a PC.

Mnohem rozumnější se tedy zdá být využití Evolve v únorovém okně, kdy dokáže posílit prodeje z posledního kvartálu roku 2014 a zároveň bude těžit z vánočního období, kdy se předpokládaně zase rozšíří hráčská základna s novými konzolemi, na něž kromě PC Evolve také vychází. Právě vylepšení kvartálu je taktéž pochopitelný cíl Take-Two, protože společnost zaznamenala předpokládanou meziroční ztrátu 35,4 milionů dolarů (loni byla ztráta dvojnásobná). Na vině je fakt, že nevydali žádný velký titul a nastalo chudší přechodové období po vydání GTA V (už bylo expedováno neskutečných 34 milionů kopií) a čekání na vydání nových titulů.

Na Evolve si tak počkáme až na 10. únor příštího roku. Osobně toho neželím, protože podzimní kanonáda potenciálně zajímavých her silně převyšuje mé časové rezervy a právě říjen s listopadem jsou v tomto kritické.

zdroj: Archiv

Nejnovější články