Tajemný nástupce Limba s názvem Inside vychází už na konci června
zdroj: tisková zpráva

Tajemný nástupce Limba s názvem Inside vychází už na konci června

16. 6. 2016 19:00 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Limbo zná a hrál snad každý, dokonce i lidé, co by sami sebe za hráče spíš neoznačili. Kombinace snadno pochopitelné a návykové hratelnost s výraznou grafickou stylizací zkrátka na lidi zapůsobila. Hry se prodalo více než 3 milionů kusů (poslední oficiální údaj z června 2013, teď už to bude o pár milionů víc), stala se vzorem pro desítky podobných her (klonů) a tvůrci z Playdead se díky ziskům z prodeje hry mohli osamostatnit - vyplatit investora. S takovou historií bychom se měli o dalším projektu studia bavit v každém druhém článku, ale není tomu tak, protože tvůrci o sobě a hře nedávají vůbec vědět. Schválně. A při tom k tomu mají pádný důvod. Už na konci června pro Xbox One a na začátku července vyjde jejich nová hra Inside.

Tvůrci Inside se chovají přesně tak, jak se jmenují. Hrají si na mrtvé (Playdead) a nenabízí o Inside jedinou konkrétní informaci, jedinou tiskovku, jedinou popisnou větu. Jen pár trailerů, včetně jednoho z E3 tady v článku, několik gifů na oficiální stránce a obrázky. Jen z nich a z kusých článků kolegů, kteří už Inside hráli, je jasné, že půjde o duchovního nástupce Limba. Nebo možná o jakousi rozšířenou verzi s několika zásadními novinkami a odlišným prostředím i zápletkou.

zdroj: Archiv

Každopádně hrajete opět za chlapce, který nemá jméno a nemluví. Snaží se zřejmě uprchnout před opresí totalitního režimu, který praktikuje kontrolu myšlení občanů, a překonává na své cestě řadu logických i environmentálních hádanek. A také často umírá, stejně jako hrdina v Limbu.

Opět, stejně jako v Limbu, si tvůrci s animacemi smrti vyhráli, což dává smysl, protože se na ně hráč bude dívat velmi často. Šest let vývoje však nespolkla jen práce na zjevně do puntíku odladěné vizuální stránce hry s mnoha vrstvami. Jádrem hry jsou zmíněné hádanky, které ze všeho nejvíce stojí na využívání ostatních lidí skrze ovládání jejich mysli.

zdroj: Archiv

A tím vlastně nabídka konkrétních informací končí. Naštěstí Inside vychází už brzy - 29. června pro Xbox one a 7. července pro PC na Steamu. 

Nejnovější články