Tahovka Warhammer 40,000: Armageddon vyjde koncem měsíce
zdroj: tisková zpráva

Tahovka Warhammer 40,000: Armageddon vyjde koncem měsíce

10. 11. 2014 11:14 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zdá se, že nespokojené (a oprávněnéú mručení milovníků Warhammer 40,000 univerza, že by to už chtělo nějakou strategii by mohlo na chvíli utichnout. Koncem měsíce, přesně 26. listopadu, totiž vyjde tahová, dle vizuálního zpracování hodně staromilská strategie Warhammer 40,000: Armageddon jíž vydává Slitherine, který se snaží mít ve svém portfoliu hry, které možná jsou pro někoho ošklivé, ale sází na propracované herní principy a nebo alespoň náročnou, nekompromisní hratelnost.

Na hře pracují studia Flashback Games a The Lordz Games Studio, která mají v oblasti tahových strategií pro nemainstreamové hráče hodně zkušeností. Že Warhammer 40,000: Armageddon bude o taktizování a ne opájení se efekty výfukových plynů z Banebladu potvrzují i obrázky. Ikonky známých i méně známých jednotek jako jsou Vendetty, Chiméry, dreadnoughty i pěšáků včetně Yarricka dokáží i tak propůjčit planinám Armageddonu skvělou atmosféru.

Jak název napovídá, středobodem zájmu titulu bude druhá bitvy o Armgeddon, významný úlový svět lidského impéria, jež se rozhodl dobýt největší z orčích šéfů, Ghazghkull Thraka. Proti němu pak stojí do té doby relativně neznámý komisař ve výslužbě a budoucí hrdina impéria, Sebastian Yarrick. Po boku mu bude stát velitel kapituly Blood Angels a nejstarší v dreadnoughtu nezakutý mariňák, Dante. 

Pětatřicet misí, z nichž pět je tutorialových, vás provede celou druhou válkou o Armageddon od prvního přistání až po poslední fáze války o celou planetu. Hrát budeme jen za lidi, takže milovníci zelených hooligans asi zapláčou, ale náladu jim snad spraví extra mapy do multiplayeru, kde by za orky mělo jít hrát. Do ruky tak dostaneme samozřejmě jednotky imperiální gardy, přesněji řečeno slavnou Steel Legion, plus jednotky z několika mariňáckých kapitul – samozřejmě Blood Angels, Ultramarines a Salamandery.

Ve hře bude víc jak tři sta jednotek dohromady, přičemž dojde i na titány a další veselé hračky. Samozřejmě ale nebudou chybět ani pěšáci gardy, chiméry a všemožné vynálezy z orčí dílny. Na boj bude mít vliv terén, počasí a samozřejmě morálka. Tu snad budou umět vylepšovat komisaři se svými věrnými bolt pistolemi. Navíc jednotky budou přenášet zkušenosti mezi misemi, takže si cvičíte své vlastní veterány a vylepšujete jim vlastnosti i vybavení. A až nám dojde obsah, můžeme očekávat, že v zabudovaném editoru vytvoří komunita třeba další set bitev z Warhammeru 40,000.

Warhammer 40,000: Armageddon zdroj: tisková zpráva

Warhammer 40,000: Armageddon nevyhraje cenu za nejkrásnější grafiku, to je jasné a nejspíše neosloví milovníky rychlých, filmovostí sršících strategií. Ale v kostech cítím – a doufám, že to není jen víra – že by hra mohla poskytnou hodiny skvělé a náročné zábavy ve známém a barvitém universu „čtyřicítky.“ Uvidíme 26. listopadu, kdy hra vychází.

Nejnovější články