zdroj: Frontier Foundry

Tahové RPG Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters s Andym Serkisem vyjde v květnu

9. 2. 2022 9:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na obzoru je další hra adaptující bohatý svět sci-fi Warhammeru, tentokrát tahové RPG s opět předlouhým názvem Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters. Na scénu přicházejí vesmírní mariňáci z řad Šedých rytířů, kteří se musejí postavit silám Chaosu, konkrétně přisluhovačům boha rozkladu Nurgla. Společně musejí zastavit démonický mor šířící se galaxií.

V tahových soubojích budete mít kontrolu nad několika mariňáky s různým zaměřením, tedy každý bude mít svůj vlastní strom dovedností a bojové specializace. Samozřejmostí bude možnost vylepšovat jejich vybavení a měnit zbraně i zbroj podle toho, co si zrovna žádá situace.

Do boje s nimi budete vyrážet z mobilní základny zvané Zlověstný dekret, kde budete rozhodovat o tom, která z planet hvězdného systému potřebuje vaši pomoc nejvíc. Čím dále v příběhové kampani pokročíte, tím tužší nepřátele potkáte, přičemž jak oni, tak jejich prostředí bude ještě dále mutovat s tím, jak se šíří démonický mor.

Kampaní vás bude provázet známý hlas Andyho Serkise, kterého můžete znát například jako Gluma z filmového Pána prstenů. Ve Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters mu patří role velmistra Vardana Kaie, který vám bude pomáhat z citadely Šedých rytířů na Titanu, ať už prostou radou, nebo zasláním vybavení v případě nouze.

Andy Serkis ale není jedinou hvězdou, která se na hře podílí. Její příběh napsal Aaron Dembski-Bowden, zkušený autor knih ze světa Warhammeru 40,000 pro Black Library. O soundtrack se zase postaral Doyle W. Donehoo, autor hudby pro Warhammer 40,000: Dawn of War II.

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters vyjde 5. května pouze na počítačích a právě teď se spouštějí předobjednávky. Pokud jich využijete, dostanete dva exkluzivní předměty – magickou knihu Domina Liber Daemonica a kladivo Destroyer of Crys’yllix. K dispozici je rovněž dražší edice Castellan Champion, která vám umožní přidat si v kampani do party novou postavu kastelána Garrana Crowea.

Nejnovější články