Survival horor Outbreak přenese čtveřici hráčů do zombiemi zamoření nemocnice
zdroj: tisková zpráva

Survival horor Outbreak přenese čtveřici hráčů do zombiemi zamoření nemocnice

1. 8. 2016 10:31 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nezávislý survival horor Outbreak (oficiální stránky) vás zavede do nehostinného světa, ve kterém se to hemží zombiemi... doposud nic, co bychom neviděli stokrát. Nicméně Outbreak se snaží o originalitu přidáním několika prvků. V první řadě je to pohled ze shora, kterým sledujete akci, žádné 3D. V druhé je to pak kooperace, kdy se v boji proti nemrtvým pustíte s až třemi dalšími hráči. 

Základ hry pak tvoří boj o přežití, opatrné našlapování v temných místnostech a chodbách a samozřejmě rozhodnutí, která k zombie apokalypse patří. Nacpete si do už tak velmi omezeného inventáře cennou lékárničku a prodloužíte si tím agónii, anebo si vezmete raději náboje a spolehnete se, že než dostanete zásah, všechny postřílíte?

Možností je mnoho a ona nelehká volba bude jedním z nejdůležitějších pilířů hratelnosti. Nejlákavěji samozřejmě zní kooperace, ale to už má háček. V základu hra nabízí tři stupně obtížnosti, ale navíc se s každým dalším hráčem obtížnost ještě zvýší. Nehrozí tak, že by kvarteto hrdinů nebohé zombie přejelo jako by nic.

Dalším plusem pro Outbreak v záplave zombie her je fakt, že každá z postav má unikátní schopnosti. Mason má lepší obranu a začíná s pistolí, Alendra umí obelstít jednoduché zámky, Ethan léčí efektivněji, než ostatní a Quies má největší inventář - a protože je místní inventář opravdu malý, hodí se každé místo.

Není třeba zdůrazňovat, že kouzlo bude spočívat především kooperativním hraní, byť Outbreak nabídne i offline režim pro jednoho hráče. Vedle důrazu na týmovou spolupráci pak tvůrci sázejí na hororovou atmosféru a hlavně na podporu komunity. Vyjít by hra totiž měla na Steamu (PC, Mac a Linux) ještě letos, podmínkou však je úspěch v rámci služby Steam Greenlight

zdroj: Archiv

Nejnovější články