zdroj: Shift Up

Stylová akční RPG exkluzivita pro PS5 Stellar Blade vyjde už v dubnu

1. 2. 2024 14:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Stellar Blade vyjde exkluzivně na PlayStation 5 26. dubna 2024. Hru má na svědomí jihokorejské studio Shift Up a předobjednávky začnou už příští týden. Akční RPG se také blýsklo na aktuálním State of Play, kde zanechalo poměrně solidní dojem, zejména díky soubojům připomínajícím Nier: Automata nebo sérii Devil May Cry.

Stellar Blade sleduje příběh Evy, bojovnice z mimozemské kolonie, která bojuje proti Naytibům, záhadným nepřátelům, kteří chtějí ovládnout Zemi. Děj se odehrává v postapokalyptickém světě a Eve se spolu se společníky Adamem a Lily snaží zachránit poslední lidské město Xion.

Vývojáři akční složku hratelnosti okoření různými prvky, které nejprve musíte sesbírat, jako jsou exopáteře, ozubená kolečka a zkušenostní body, za které si můžete pořizovat obzvlášť silné speciální útoky. Nebude chybět samozřejmě ani klasické odemykání nových schopností a upravitelný vzhled hlavní hrdinky včetně všemožných doplňků či účesů.

Stellar Blade se má chlubit otevřeným světem jen do určité míry, tudíž na tradiční gigantická otevřená prostranství můžeme zapomenout. Půjde spíše o semknutější menší či větší oblasti, které budou mezi sebou nějakým způsobem propojené. Dobrou představu o hratelnosti si už můžete udělat z nového videa, které se nebojí ani akce, ani příběhu a představení všemožných systémů. A všechno to vypadá nejen hezky a velice akčně, ale i slibně.

Nejnovější články