Studio Id Software najímá ve velkém, potenciálně na nového Quakea
zdroj: Foto: Bethesda

Studio Id Software najímá ve velkém, potenciálně na nového Quakea

2. 11. 2021 10:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kolem legendární série Quake je letos poměrně živo. Nejenže oslavila své první čtvrtstoletí na světě, ale dočkala se i povedeného remasteru prvního dílu. Leckdo by byl samozřejmě rád za skutečný návrat, takový, jaký prožívají jiné ikonické značky studia id Software, tedy Doom a Wolfenstein. A možná se něčeho takového přeci jen dočkáme.

Studio má aktuálně vyvěšenou spoustu pracovních příležitostí od designéra hratelnosti přes nejrůznější programátory a umělce až po hlavního producenta. Pozice lákají na to, že se můžete podílet na tvorbě nové AAA střílečky, přičemž se najdou i výrazy jako „dlouhotrvající ikonické akční FPS“ a zasazení do „sci-fi a fantasy“.

Ve světě se usuzuje, že něco takového sedí spíš na Quakea než na Dooma, i když v případě těchto her a zmíněných žánrů je to takové všelijaké. Pravděpodobně z toho můžeme vypustit Wolfensteina, jelikož jeho studio MachineGames pracuje na Indiana Jonesovi, zatímco Rage není tak docela dlouhotrvající série.

Quakeovi nahrává do karet spekulace z letošního léta, kdy se objevila zpráva o možném rebootu série se singleplayerovou kampaní i multiplayerem a ženskou hrdinkou v hlavní roli. Zprávu doprovázela informace, že by na hře mělo spolupracovat zmíněné studio MachineGames, které by v takovém případě bylo zaneprázdněné hned několika projekty.

Zatím jde tedy o pouhé spekulace, ale třeba se jednoho dne opravdu dočkáme oznámení nového Quakea.

Nejnovější články