Strategie Steam Squad vás zavede do steampunkové verze první světové války
zdroj: Vlastní foto autora

Strategie Steam Squad vás zavede do steampunkové verze první světové války

4. 8. 2016 16:59 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jedním z důvodů obrovských ztrát na lidských životech, ke kterým došlo v zákopech první světové války na západní frontě, byla nedostatečně pokročilá ofenzivní technologie. Soupeřící armády zkrátka až do nasazení tanků a nových dělostřeleckých technik neměly reálnou možnost prorazit dobře organizovanou obranu. Historie by se pravděpodobně odvíjela docela jinak, kdyby soupeřící národy mohly do boje nasadit obrovské, parou poháněné obrněnce nebo třeba vojáky s přenosnými raketomety na zádech. Všechny ty zákopy a bunkry by najednou neznamenaly žádnou překážku. Tuhle teorii výrazně podporuje i čerstvě vydaná Steam Squad.

Jedná se o taktickou strategii, ve které máte za úkol v čele malé jednotky plnit zadání velitelů. Může se jednat o obsazení území, obranu důležité osoby, tajnou sabotážní misi a tak dále. Musíte si ale dávat pozor, protože navzdory všem technickým zázrakům jsou vaši vojáci křehcí jako porcelán a často můžou zemřít na jedinou ránu. Steam Squad by navzdory svému steampunkovému zasazení měla stát na pevných fyzikálních základech a realistických taktických možnostech, jako například ukořistění nepřátelské výbavy pro svou vlastní potřebu. Ale to není všechno, čím se hra vyznačuje.

„Když už jsme se ponořili do alternativní historie, uděláme to pořádně,“ řekli si tvůrci, vlhkou houbou smazali politické reálie první světové války a místo nich na tabuli nedbale načmárali svou vlastní verzi raného 20. století. V něm bojují o nadvládu nad světem tři mocnosti – Čína, Británie a z nějakého podivného důvodu také Svatá říše římská.

zdroj: Archiv

Na souboje parních mechů u smutných vod řeky Sommy tak asi můžete zapomenout, ale ono dobývání středověkých hradů japonskými komandy taky nezní zrovna špatně. Zvlášť když se to všechno se odehrává v grafickém kabátku, který je podle autorů inspirován samotným mistrem Hajaem Mijazakim. Nelze popřít, že Steam Squad je tak trochu zvláštní projekt.

Z prvních videí vypadá hra střídavě velmi nadějně a pak zase nedodělaně, o čemž svědčí sekající se obraz a podivné animace. Ale pokud patříte k těm málo vyvoleným – vojenským stratégům, kteří po nocích touží po tom, aby století páry nikdy neskončilo – měli byste tuhle hru bedlivě sledovat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články