Strategie Northgard vyjde za dva týdny, přidá pomstychtivou kampaň
zdroj: Vlastní foto autora

Strategie Northgard vyjde za dva týdny, přidá pomstychtivou kampaň

20. 2. 2018 9:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Takhle nějak si představuji ideální průběh předběžného přístupu. Za tři dny tomu bude přesně rok, co se severská strategie Northgard vydala do Early Accessu na Steamu. V průběhu jediného roku se dočkala multiplayeru s dedikovanými servery, nových klanů, jednotek, herních módů a mytologických bytostí, aby následně bez dalších průtahů jednoduše vyšla. A navrch dostane ještě příběhovou kampaň.

Northgard toho už teď nabízí spoustu. Do promrzlého severu se můžete pustit sami proti AI nebo živým hráčům v různých módech. Ledový kus pevniny sice není ideální k životu, ale vy si zde stejně vybudujete vlastní vesnici, svým věrným Vikingům rozdáte různé role, vydáte se objevovat tajemnou zemi, sem tam něco zabijete, a to vše ve jménu jednoho ze šesti klanů s různými přednostmi.

Ale jak již bylo řečeno, čeká na vás i přímočařejší příběhový mód. Kampaň nazvaná Rigova sága vás uvrhne do rozjetých událostí života titulního Riga, který nenechá vraždu svého otce jen tak být. Velekrál Vikingů padl ruko zlotřilého zloděje Hagena, který má kromě vraždy na triku i krádež Regalského rohu. Stopa Riga a jeho věrného přítele Branda zavede do neprozkoumaných končin Northgardu.

zdroj: Vlastní

Oblast Northgard kromě děsivých monster skýtá i nová přátelství, která se na cestě za pomstou vždycky hodí. Jenže ne všechno je tak černobílé. Rig postupně zjišťuje, že světem cloumají mnohem větší hrozby, než je Hagen. Vražda jeho otce má ve výsledku mnohem temnější motivy než pouhá krádež s vidinou zbohatnutí jediného lotra.

Northgard vychází z early accessu již 7. března s cenovkou 28 eur. Nutno dodat, že tvůrci z Shiro Games už nepotřebují, by hra nějak výrazněji prorazila. Během minulého roku totiž stihla prodat přes 500 tisíc kusů, což je pro toto malé studio vážně obrovský úspěch. Podobná čísla nasbíraly i jejich předchozí tituly Evoland a Evoland 2.

Nejnovější články