Steam si může koupit pivo a jít volit. Plnoletost oslavuje lepší organizací stahování
zdroj: Steampowered

Steam si může koupit pivo a jít volit. Plnoletost oslavuje lepší organizací stahování

13. 9. 2021 17:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Digitální obchod Steam byl oficiálně spuštěn 12. září 2003, což znamená, že kdyby byl člověkem, dosáhl by během uplynulé neděle plnoletosti. Už 18 let tam hrajeme i kupujeme desítky a stovky her, které velmi často čeká smutný osud výhodných nákupů: Nikdy nebýt ani staženy, natožpak spuštěny. Všechno nejlepší, Steame!

Samotné Valve důležitý životní milník svého obchodu oslavilo poměrně významným updatem. Účastníci beta testů o změnách ve stahování vědí už nějakou dobu, od víkendu je nicméně nová verze dostupná pro všechny a přináší nějaká ta „vylepšení kvality života“.

Pokud teď budete stahovat novou hru nebo update, zobrazí se vám kompletní proces instalace, nikoliv pouze stahování, ale i alokace volného místa na disku. V separátní ikonce se vám u updatů zobrazí typ patche – jestli jde o herní obsah, DLC či třeba mod z Workshopu.

Steam zdroj: Valve

Nová verze Steamu vám usnadní také řazení fronty, kde pouhým popotažením můžete měnit pořadí, v jakém se vám hry a patche stáhnou. V kontextovém menu také můžete zaškrtnout automatické spuštění hry po jejím stažení či vypnout tzv. download throttling, který stahování nastavuje maximální prioritu a může ovlivnit rychlost internetu v ostatních programech a zařízeních. Snáze se dostanete také k patch notes od vývojářů.

Steam zdroj: Valve

Na Steamu nově najdete také manažera úložiště, kde uvidíte, na kterých discích se nacházejí vaše nainstalované hry, kolik tam zabírají místa a kolik z toho tvoří kupříkladu právě DLC a mody. Můžete si je také různě řadit podle abecedy, velikosti a data posledního hraní, přičemž i případná hromadná odinstalace bude otázkou pár kliknutí.

Nejnovější články