Stealth akce Filthy Lucre by měla přinést atmosféru britských gangsterek
zdroj: tisková zpráva

Stealth akce Filthy Lucre by měla přinést atmosféru britských gangsterek

3. 6. 2016 18:18 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vývojáři z bývalého studia Sony Liverpool a Evolution jsou zpátky, tedy alespoň ta část z nich, kterou nekoupili Codemasters. Někteří z nich si založili studio Fabrik Games a rovnou oznámili svoji prvotinu Filthy Lucre. Jde o shora viděnou akci se spoustou plížení, která vychází z prostředí britského podsvětí. Hrajete zde totiž za zločince, kteří provádí velké loupeže. Nicméně, když se vám plížení nepovede, hra vás nechá ve stylu gangsterek zkusit ještě trochu násilnější řešení.

Filthy Lucre totiž nehraje jen na jeden či dva způsoby jak splnit misi. Loupit můžete sami, nebo v kooperaci s kamarádem, akčně, nebo pomalu a potichu. Hra vás vybaví sadou předmětů, výbušnin, zbraní a dalších nezbytností, pomocí kterých můžete udělat pořádnou paseku a vykrást sebevětší banku.

Ať už si zvolíte jakýkoliv postup, budete muset pokaždé myslet za pochodu. Vývojáři se totiž chlubí umělou inteligencí, která se vám neustále přizpůsobuje a reaguje na vaše kroky. Každá mise by tak měla vypadat jinak a o znovuhratelnost by mělo být postaráno. Počítat také musíte s tím, že vaše činy se mohou promítnout do budoucích událostí a třeba vás dostihnou hříchy minulosti. Jak se to projeví v samotné hratelnosti, zatím vývojáři ještě neprozradili.

zdroj: Archiv

Hra vyjde ještě letos na PC a PlayStation 4, kde bude podporovat PlayStation VR. Studio Fabrik Games už také pracuje na své druhé hře, kterou mají oznámit za nedlouho. Vzhledem ke složení vývojářů ve studiu nemusíme mít obavy o jejich zkušenosti: v minulosti totiž pracovali například na Need for Speed, Driveclubu, Battlefieldu, Motorstormu, nebo na mobilní Call of Duty Strike Team.

Nejnovější články