Stars in Shadow cílí na staromilce a fanoušky tahových sci-fi strategií
zdroj: tisková zpráva

Stars in Shadow cílí na staromilce a fanoušky tahových sci-fi strategií

14. 1. 2016 16:31 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Napříč neznámým vesmírem zve betaverze tahové strategie Stars in Shadow. Ta jako by z oka vypadla klasikám ze staré školy. Již webová stránka připomíná léta minulá a dává vzpomenout na éru tahových strategií i dob, kdy měli hráči ještě chuť pouštět se při dobývání vesmíru do luštění tabulek. Stars in Shadow vyvíjí duo nezávislých švédských vývojářů a ti přiloženou ukázkou z hraní zvou na procházku svou komplexní vesmírnou strategií.

Stars in Shadow nabídne na začátku hry výběr jedné z mnoha frakcí – každá přitom disponuje odlišnými vlastnostmi i jednotkami. Poté už se hráč může pustit do hvězdného průzkumu plného náhodných setkání i šarvátek a kde diplomacie s ostatními inteligentními formami života hraje prim.

Principy klasické tahové strategie nabídnou správu vašeho vesmírného impéria, možnost budovat vlastní letku, úkolovat vědce s výzkumem dalších technologií a samozřejmě se hráči mohou věnovat také boji se znepřátelenými frakcemi. Samotné souboje probíhají rovněž tahově a celé to zavání prodíráním se bezpočtem tabulek a statistik. Zkrátka tak, jako to mají fajnšmekři vyhledávající tento specifický žánr rádi.

Pokud vás tedy nostalgie po vesmírných strategiích z devadesátých let neopustila a rádi se věnujete dlouhotrvajícím bitvám o vesmír, určitě zavítejte na stránky hry. Tam se lze dočíst řadu dalších informací a především se na webu lze registrovat do běžící uzavřené betaverze. Plná verze by měla vyjít v prvním kvartálu příštího roku a měla by dorazit i na Steam, kde hra dostala od komunity zelenou.

Nejnovější články