Star Wars: Squadrons se dočkají B-Wingu a dalších novinek
zdroj: Electronic Arts

Star Wars: Squadrons se dočkají B-Wingu a dalších novinek

19. 11. 2020 12:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Tým studia EA Motive pro fanoušky Star Wars připravuje hned dva bezplatné updaty, které vám do konce roku zpříjemní hvězdné válčení. Ten první dorazí do Star Wars: Squadrons už příští týden, 25. listopadu, a nabídne novou multiplayerovou mapu.

Nebude jí žádná jiná než Fostar Haven, kde na odlehlé obchodní stanici začíná prolog singleplayerové kampaně. Bojovat na ní budete moct v režimech Dogfight i Fleet Battles a využít můžete jak stísněných doků, tak si své potyčky vytáhnout i ven. Pro potřeby multiplayeru bude samozřejmě upravená – jeho události se mají odehrávat zhruba čtyři roky po příběhu, kdy usedlíci z Fostar Haven nevěří ani Impériu, ani Nové republice, a přizpůsobili tomu i jisté obranné mechanismy.

Listopadový update nabídne také čtveřici nových součástek pro vaše lodě. Fightery a bombardéry dostanou booster a prototypová průrazná torpéda. Interceptory a fightery se dočkají iontových raket a podpůrné stíhačky, jmenovitě U-Wing a TIE Reaper, budou moct využít střílen s raketami s antihmotou.

Pokud vyhlížíte B-Wing z titulku, počkat si na něj budete muset až do prosince. Podle EA Motive ho máte brát jako vánoční dárek a zároveň poděkování všem fanouškům. Dočkáte se dokonce i možnosti kosmetické úpravy ve variantu z Epizody VI.

Star Wars Squadrons zdroj: Electronic Arts

Ani Impérium ale nepřijde zkrátka, jeho řady v prosincovém updatu rozšíří multifunkční TIE Defender. Oba letouny nicméně pro potřeby multiplayeru nebudou tak přesílené, abyste jimi mohli řezat ostatní vejpůl – B-Wing spadá pod kategorii bombardérů, TIE Defender mezi fightery a automaticky nepřekonají svou kategorii. Samozřejmě ale nebudete ochuzení o pár vychytávek plynoucích z jejich ikonického statusu. TIE má unikátní štíty; B-Wing zase gyroskopický kokpit a otočná křídla.

Tím výčet vánočních dárků pro Star Wars: Squadrons nekončí. Dalším prvkem, po kterém fanoušci od vydání volali, bylo totiž hostování vlastních zápasů. I to by mělo být brzy možné – dva týmy s jedním až pěti hráči v obou módech, na všech sedmi mapách (i na případných budoucích) s možností modifikací.

Samozřejmostí jsou zápasy jen pro zvané a kamarády, ale i veřejné, kde můžete poměřovat síly s neznámými protihráči. I možnost zakládání vlastních her přibude do Star Wars: Squadrons v prosinci.

Nejnovější články