Star Wars Outlaws nebude mít procedurálně generované světy
zdroj: Ubisoft

Star Wars Outlaws nebude mít procedurálně generované světy

17. 7. 2023 15:34 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Připravované open-world RPG ze světa Hvězdných válek Star Wars Outlaws vás zavede na hned několik planet. A Ubisoft Massive se dušuje, že žádná z nich nebude procedurálně generovaná, ale vzniká pod rukama šikovných vývojářů a vývojářek. 

O budování světa se rozpovídal kreativní ředitel Julian Gerighty v rozhovoru pro videoherní magazín Edge. „Je to přibližné přirovnání, ale velikost jedné planety by měla odpovídat například dvěma zónám v Assassin's Creed: Odyssey,“ přibližuje. Představte si tedy třeba rozlohu spartské Lakónie a regionu Korint. Což v kontextu celého vesmírného tělesa působí vcelku rozumně.

Jedna věc je rozlehlost povrchu, ale v předaleké galaxii Star Wars Outlaws budete moci samozřejmě svádět i mezihvězdné bitvy. Na orbitě se budete pohybovat bez zábran, ale na planety půjde přistávat jenom na předem určených místech. Nečekejte tedy takovou volnost jako třeba v No Man's Sky.

Ze zatím publikovaných informací víme, že se podíváme na vyprahlý měsíc Toshara a mrazivou planetu Kijimi. „Žádná z planet není procedurálně generovaná. Vytváříme je o rozumné rozloze, takže si je můžeme dovolit navrhovat ručně,“ dodal kreativní ředitel.

zdroj: Ubisoft

Otevřený svět Star Wars Outlaws by měl lákat na volný přístup a svobodu rozhodování. Hra je ve vývoji pro PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5. Vydání je v plánu na příští rok.

Nejnovější články