Star Wars Jedi: Survivor připomíná své brzké vydání další ukázkou
zdroj: Foto: Se svolením Respawn Entertainment

Star Wars Jedi: Survivor připomíná své brzké vydání další ukázkou

11. 4. 2023 13:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Vydání Star Wars Jedi: Survivor vehementně klepe na dveře. Těsně před Velikonocemi EA zveřejnilo hardwarové nároky, vybraní šťastlivci v zahraničí si hru navíc mohli i osahat a z dosavadních dojmů vyplývá, že Survivor bude snad ve všech ohledech větší a propracovanější než jeho předchůdce. Můžete se těšit třeba na nové bojové postoje, ale i na jízdu v sedle vybraných stvoření. 

O víkendu v Londýně proběhlo veselí zvané Star Wars Celebration, kde vydavatelství Electronic Arts s vývojáři z Respawnu promítalo další říznou ukázku. Poslední trailer před vydáním střídá cutscény se záběry přímo z hraní a opět tak můžete alespoň letmo pochytat chystané novinky, nepřátele i prostředí, které vás v pokračování čekají.

Dojde třeba na přetahovanou na speederech, výlet na planetu Coruscant i na souboj s rancorem a droideky. Jednoduše to vypadá, že by si zde mohli fanoušci univerza trochu napravit chuť po třetí řadě seriálového Mandaloriana.

zdroj: EA

Jestli vám jedno video nestačí, můžete se začíst do doprovodného rozhovoru se Stigem Asmussenem, šéfem vývoje hry. Zaměřuje se především na klíčové momenty z ukázky, ale také na nový systém spolubojovníků. Ti již nebudou do hry promlouvat pouze v rámci filmečků, ale také přímo při průzkumu oblastí a v soubojích. V nich si je navíc stiskem tlačítka budete moci přivolat na pomoc, což vyústí ve speciální útok.

Asmussen také vyzdvihuje ray tracing, který tvůrcům usnadňuje práci s nasvícením. Zároveň si myslí, že ze hry zásadně nevyčnívá žádná její část. Vše má dohromady tvořit speciální celek, kde vývojáři nekladli důraz na žádnou z jednotlivostí. A šéf vývoje i proto doufá, že si ho hráčky i hráči užijí a výsledek jim vykouzlí úsměv na tváři.

Cal Kestis se na obrazovky znovu přiřítí už 28. dubna. Na Star Wars Jedi: Survivor se mohou těšit majitelé PC, PlayStationu 5 i Xboxu Series X/S.

Nejnovější články